
Картопляні кнедлики
Така нехитра страва, як кнедлики, існує в багатьох кухнях наших європейських сусідів, чи то німці, словаки, чехи, австрійці (а якщо додати сюди ж близькі їм галушки, кльоцки або ньокки, то географія страви помітно розширюється). Кнедлики можуть подаватися у складі супу, слугувати повноцінним другим і навіть, при додаванні солодких начинок, перетворитися на десерт. Загалом, можливо, й не зовсім справедливо називати цю страву "нехитрою", але те, що вона справді народна і улюблена, - це правда. Сьогодні ми готуємо найпростіші кнедлики - з картоплі з хлібною начинкою. Отже, починаємо качати колобки!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Potatoes
1,2 кг
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
0,5 склянки
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
1 шт. (може знадобитись 2 шт.)
Eco Ground Nutmeg
за смаком
Dr. Oetker Potato Starch 75g
2 ст.л. (може знадобитись трохи більше)
Homemade Butter
70 г
Dr.Schar gluten-free white bread 200g
50 г
Kaiser Bun
1 шт.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Очистіть картоплю. Натріть на терці 800 г картоплі. Викладіть її в миску, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин.
02
Другу частину картоплі (400 г) відваріть до готовності, влийте молоко і приготуйте пюре.
03
З сирої картоплі злийте воду, викладіть на рушник і промокніть.
04
Викладіть картоплю в миску, додайте картопляний крохмаль, пюре, яйце, мускатний горіх і сіль. Все добре вимісіть.
05
У каструльці доведіть до кипіння воду, підсоліть.
06
Злегка змочіть руки і зліпіть з картопляної маси кнедлики розміром з тенісну кульку.
07
У киплячій воді відваріть перший пробний кнедлик протягом 25 хвилин, накривши каструлю кришкою. Коли кнедлик буде готовий, він спливе на поверхню. Якщо він вийшов занадто м'яким і розпадається, додайте в тісто ще трохи крохмалю, якщо ж дуже крутий - ще одне яйце.
08
Хліб наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть і розігрійте 20 г вершкового масла і обсмажте в ньому хлібні кубики на середньому вогні до золотистого кольору.
09
Потім з картопляної маси сформуйте ще 8 кнедликів (кожен розміром з тенісний кульку), зробіть у них невеликі поглиблення і в кожну кульку вкладіть трохи підсмаженого хліба. Добре заліпите поглиблення і знову надайте кулькам правильну форму. Відваріть кнедлики в киплячій підсоленій воді 20-25 хвилин, накривши каструлю кришкою.
10
З булочки вийміть м'якуш. Залишилося вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажте в ньому м'якуш до золотистого кольору.
11
Дістаньте кнедлики шумівкою і обсушіть на серветці. Для подачі розкладіть кнедлики по тарілках, полийте обсмаженим м'якушем і вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores









 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)














 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)