
Тарт татен з яблуками з листкового тіста
Тарт татен з яблуками з листкового тіста – класичний рецепт французького десерту. Вперше його приготували сестри Татен. Маса цікавих історій пов'язана з цим пирогом. Він настільки усіма полюбився, що швидко став популярним. Кажуть, що відомий французький ресторан в ХІХ столітті вкрав рецепт приготування пирога, однак залишив ім'я сестер у назві страви. Кулінарні огріхи, допущені сестрами при приготуванні тарт татена, гідно увійшли в традиції випікання цього десерту, якими керуються й донині. Його друга назва – «пиріг навиворіт». А все тому, що при подачі його потрібно перевернути на іншу сторону.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
3 шт.
Auchan Vanilla Sugar 8g
за смаком
Eco Ground Cinnamon
за смаком
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
за смаком
Vash Tsukor Sugar 10kg
2,5 ст. л.
Auchan Frozen Yeast-free Puff Dough 500g
100 г.
Banka Spetsiy Orange Zest 90g
за смаком
Preparation steps
01
Яблука промити, очистити від насіння і серцевини, покласти половину яблук в блендер, додати ванільний цукор, корицю, 1-1,5 ст. л. цукру, 3-4 часточки апельсинової цедри, влити вино. Перемішати блендером.
02
Форму для випікання застелити харчовим папером, присипати цукром, викласти на дно нарізані тонкими шматочками другу половину яблук, зверху на яблука викласти суміш з блендера.
03
Зверху викласти розкачане тісто. Проколоти виделкою тісто в декількох місцях, поставити в духовку.
04
Випікати до готовності в попередньо розігрітій духовці до 180°C. При подачі перевернути пиріг на іншу сторону. Остудити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores



























.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)