
Аджапсандалі в мультиварці
Якщо вибираючи страви різних народів, ви найчастіше зупиняєтеся нагрузинській кухні, тоді ви неодмінно повинні спробувати аджапсандалі. Є обов'язкові інгредієнти, які використовуються для приготування аджапсандалі. Так як страва овочева, то вона не може обійтися без баклажанів, помідорів, цибулі, солодкого перцю і часнику. Ну і на кінець же, ароматні трави і приправи - куди ж без них в грузинській кухні? Щоб збереглися всі корисні вітаміни і мінерали продуктів, пропонуємо вам приготувати страву в мульварці. Адже, як відомо, використовуючи саме цей метод приготування всі корисні речовини зберігаються в інгредієнтах.
Ingredients
Баклажан
6 шт.
Цибуля
2 шт.
Перець болгарський
2 шт.
Помідор
5 шт.
Перець чилі
1 шт.
Часник
2 зуб.
Базилік сушений
5 г.
Петрушка
50 г.
Олія рослинна
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Баклажани вимити, витерти, відрізати кінчики і очистити від шкірки. Нарізати кубиками, посолити і поставити на 40 - 60 хвилин, щоб виділився гіркий сік.
02
Цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.
03
Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти.
04
Солодкий болгарський перець помити, обсушити, очистити від насіння і нарізати дрібною соломкою.
05
Включити мультиварку, вибрати функцію «Випічка», налити в каструлю мультиварки рослинну олію.
06
Обсмажити підготовлену цибулю, моркву і болгарський перець.
07
Баклажани промити холодною проточною водою і обсушити. Додати в мультиварку і обсмажувати ще 20 хвилин.
08
Помідори очистити від шкірки, для чого спочатку опустити їх в окріп на кілька секунд і відразу ж помістити в холодну воду. Подрібнити. Чисту зелень, очищені часник і гіркий перець дрібно посікти. Помістити в мультиварку.
09
Додати сіль і в режимі «Тушкування» готувати приблизно 1 годину.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores