
Бразильський банановий пиріг
З приходом холодів особливо хочеться повернутися в літо, відчути на собі спеку та гаряче сонечко. Можна податися в теплі краї, однак відпустка має властивість рано чи пізно закінчуватися. Тому підняти температуру в будинку і в душі ви можете за допомогою кулінарії. Наприклад, бразильський банановий пиріг відмінно підніме настрій і наситить душу легкими емоціями, безтурботністю. Завдяки бананам ви згадаєте літо, а от аромат кориці подарує вам відчуття пристрасті. Вас і ваші думки вже не можна буде зупинити. Душа стане вільною, а організм насититься такою необхідною глюкозою. Насолоджуйтесь!
Ingredients
Яйця
4 шт.
Олія
150 г.
Цукор
200 г.
Борошно
350 г.
Кефір
200 г.
Розрихлювач
1 ст. л.
Сіль (для тіста)
1/4 ч. л.
Ванільний екстракт
1 ст. л.
Банан
5 шт.
Для пісочної крихти: Борошно
150 г.
Цукор
50 г.
Коричневий цукор
50 г.
Вершкове масло
90 г.
Кориця
1 ч. л.
Сіль (для пісочної крихти)
1/2 ч. л.
Preparation steps
01
Для пісочної крихти потрібно змішати борошно, цукор, корицю та 1/2 ч. л. солі. Додати охолоджене вершкове масло, порізане на невеликі кубики. Тісто розтерти руками в крихту, повтавити в холодильник до використання.
02
Для тіста потрібно відокремити білки від жовтків.
03
Білки збити з 1/4 ч. л. солі на великій швидкості до пишної піни.
04
Збиті білки поставити в холодильник. Окремо збити яєчні жовтки і цукор (збивати 8-10 хв.), Додати олію, кефір, ванільний екстракт, просіяне борошно, розпушувач і збиті білки.
05
Акуратно перемішати тісто знизу вгору.
06
Викласти половину тіста у форму, поверх розподілити нарізані банани, посипати пісочною крихтою, залити рештою тіста і знову посипати крихтою.
07
Пиріг випікати 50-60 хвилин при температурі 180-190°С.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores