
Карамельно-грушеве масло
Рецепт такого карамельно-грушевого масла хороший тим, що зробивши його один раз, можна запастися таким десертом на всю зиму. Воно в банках в затишному місці може знаходитися досить довгий час. Смак від цього ніяк не зміниться, а навіть покращиться. Як же буде приємно дістати баночку такого масла в холодний зимовий вечір і насолодитися ним, згадуючи теплі дні і запах літа. Масло виходить дуже ніжним і м'яким. Їсти його можна з будь-яким печивом, хлібом, або з чим вам ще захочеться. А якщо воно вам дійсно сподобається, ви можете експериментувати так само з іншими фруктами, і зробити різноманітний запас на зиму з різних фруктів.
Ingredients
Сік яблучний
50 мл
Лимон
100 г
Груша
7 кг
Цукор
600 г
Горіх мускатний мелений
1 ч.л.
Сіль
1 ч.л.
Preparation steps
01
У великій каструлі змішати яблучний сік і 4 столові ложки лимонного соку.
02
Очистити груші по одній і видалити насіння. Порізати на невеликі шматочки і викласти в сік. Поставити приблизно на 15 хвилин на середній вогонь, помішувати. Злегка зменшити вогонь, накри кришкою і варити ще 20 хвилин, поки груші не стануть дуже м'якими.
03
Зняти з вогню і пресом для кртоплі перетворити масу в пюре. Додати решту лимонного соку, мускат, цукор і сіль. Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Злегка зменшити вогонь і варити не закриваючи кришкою, приблизно 1 годину, поки маса не загусне і об'єм не зменшиться до 8 склянок.
04
Викласти грушеве масло в 8 півлітрових банок, залишаючи зверху місце, і щільно закрити гарячими кришками. Поставити в каструлю з киплячою водою на 10 хвилин. Охолодити і поставити в темне прохолодне місце.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores