Короп тушкований  з виноградом та мигдалем - Image

Короп тушкований з виноградом та мигдалем

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Короп тушкований з виноградом і мигдалем - дуже корисна страва для юних розумників і розумниць, оскільки мигдаль і короп відповідають за хорошу і продуктивну роботу головного мозку. Солодкий мигдаль дарує вам море корисних вітамінів - кальцій, цинк, велику кількість білка. До речі, саме мигдаль сприяє хорошому кровообігу, покращує стан шкіри і є джерелом краси та молодості. Ця страва має відмінний смак. Ніжне і м'яке м'ясо риби прямо тане в роті. А паприка, гвоздика і мускатний горіх надають страві воістину незвичайний і апетитний аромат. За 30 хвилин витрачених на приготування, ви влаштуєте своїй сім'ї справжній бенкет. Спробуйте!

Ingredients

Рослинна олія

1 ст. л.

Почищенний  мигдаль

2 ст. л.

Біле сухе вино

350 мл.

Родзинки

1 ст. л.

Мелена паприка

1/4 ч. л.

Білий виноград

350 г.

Мелена гвоздика

1/4 ч. л.

Сіль

За смаком

Перець

За смаком

Короп (вагою 800-900 г.)

1 шт.

Мелений мускатний горіх

На кінчику ножа

Цибуля

2 шт.

Лимонний сік

2 ст. л.

Preparation steps

01

У коропа видалити голову, плавники і нутрощі, очистити від луски. Ретельно промити зсередини і зовні, обсушити.

02

Збризнути рибу лимонним соком. Натерти сіллю і перцем. Присипати паприкою і мускатним горіхом.

03

Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. У сотейнику розігріти олію. Покласти цибулю і обсмажити, помішуючи, 5-6 хв. Влити вино і готувати ще 2 хв.

04

Родзинки промити теплою водою. Покласти рибу поверх цибулі, додати родзинки. Накрити кришкою.Тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хв.

05

Мигдаль крупно нарізати. Виноград вимити, зняти з грона. Розрізати кожну ягоду навпіл.

06

Додати мигдаль і виноград до риби, приправити меленою гвоздикою. Тушкувати ще 5 хв. Перекласти рибу на блюдо і вийняти кістки. Для цього провести ножем уздовж хребта і відокремити м'якоть від хребтової і реберних кісток. Перевернути рибу на інший бік і повторити операцію. Розрізати коропа на порційні шматки. Розкласти по тарілках і рясно полити соусом. Подавати з рисом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 h 30 min

Короп тушкований з виноградом та мигдалем – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua