
Нут з баклажаном
Нут ще називають турецьким або баранячим горохом. Ця рослина з родини бобових. Потрапив він до нас зі Сходу, де вживають його з давніх часів. Там вирощують нут і до сьогоднішнього дня. Вчені довели, що нут сприяє зниженню холестерину в організмі, а також корисний для статевих органів. Разом з баклажанами, запашним часником і кмином страва виходить дуже смачна, і при цьому її швидко готувати. До того ж баклажани і нут - низькокалорійні продукти, що теж вважається позитивною якістю для страви. Прекрасне поєднання смаку і користі в простій страві.
Ingredients
Нут
200 г
Баклажани
4 шт.
Олія оливкова
120 мл
Кінза
50 г
Петрушка
40 г
Часник
20 г
Лимон
80 г
Оцет
30 мл
Кмин
5 г
Перець
5 г
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Нут замочити на ніч (або на 4-6 годин). Після злити воду, відварити до готовності у свіжій підсоленій воді 60-90 хвилин.
02
Баклажани нарізати на великі кубики, обсмажити на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, посолити і тушкувати до готовності. Охолодити.
03
Кінзу, петрушку і часник подрібнити, додати перець, кмин, оливкову олію, оцет і лимонний сік.
04
Нут, баклажани і заправку змішати, посолити. Дати настоятися в холодильнику 2 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores