Нут з баклажаном  - Image

Нут з баклажаном

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Нут ще називають турецьким або баранячим горохом. Ця рослина з родини бобових. Потрапив він до нас зі Сходу, де вживають його з давніх часів. Там вирощують нут і до сьогоднішнього дня. Вчені довели, що нут сприяє зниженню холестерину в організмі, а також корисний для статевих органів. Разом з баклажанами, запашним часником і кмином страва виходить дуже смачна, і при цьому її швидко готувати. До того ж баклажани і нут - низькокалорійні продукти, що теж вважається позитивною якістю для страви. Прекрасне поєднання смаку і користі в простій страві.

Ingredients

Нут

200 г

Баклажани

4 шт.

Олія оливкова

120 мл

Кінза

50 г

Петрушка

40 г

Часник

20 г

Лимон

80 г

Оцет

30 мл

Кмин

5 г

Перець

5 г

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Нут замочити на ніч (або на 4-6 годин). Після злити воду, відварити до готовності у свіжій підсоленій воді 60-90 хвилин.

02

Баклажани нарізати на великі кубики, обсмажити на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, посолити і тушкувати до готовності. Охолодити.

03

Кінзу, петрушку і часник подрібнити, додати перець, кмин, оливкову олію, оцет і лимонний сік.

04

Нут, баклажани і заправку змішати, посолити. Дати настоятися в холодильнику 2 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

4

1 h 5 min

Нут з баклажаном – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua