
Кокосовий сорбет
Всі, напевно, знають, що сорбет - це дуже смачне морозиво. Але далеко не всі обізнані про походження його. Спочатку сорбет (або шербет) був традиційним напоєм в країнах Сходу. Роблять його із шипшини або кизилу з додаванням різних спецій. Але в наш час кулінари називають шербетом прохолодні напої з фруктів або ягід (не тільки шипшини). Слово «шербет» запозичене з турецького «Şerbet» і позначає воно дуже просте слово "напій" . А потім почали робити і сорбет морозиво, яке схоже на аналогічний напій, тільки в замороженому вигляді. Рецепт нашого морозива не із фруктів, але теж дуже смачний. Адже кокосове молоко таке ніжне, смачне і корисне.
Ingredients
Кокосовое молоко
430 мл
Цукор
200 г
Кокосова стружка
400 г
Соль
5 г
Preparation steps
01
Налити кокосове молоко в маленьку каструлю, додати кокосову стружку, цукор і дрібку солі.
02
Довести до кипіння на середньо-повільному вогні і варити, помішуючи, декілька хвилин, поки цукор не розчиниться.
03
Зняти з вогню і охолодити. Процідити суміш у миску через сито, вичавлюючи з кокосової стружки всю рідину. Викинути стружку.
04
Охолодити основу для сорбету в холодильнику.
05
Перекласти в тару з щільною кришкою і прибрати в морозильну камеру.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores