
Французький салат з рибкою
Салати як окрему самостійну страву почали готувати саме у Франції. Незабаром вони стали користуватися великою популярністю в багатьох кухнях світу. Особливістю французьких салатів є їх вишуканість і свіжість, але в теж час лаконічність і простота. В якості заправки використовуються оригінальні свіжоприготовані соуси. Французький салат з рибкою – тому не виключення. Смак червоної риби вигідно підкреслює лимонний сік, а ароматний соус з часником і діжонською гірчицею просочує салат, роблячи його соковитим і ніжним. Шматочки авокадо і чері доповнюють смакову палітру страви. Справжня гармонія смаку і аромату.
Ingredients
Філе червоної риби
100 г.
Авокадо
1 шт.
Помідори чері
8 шт.
Кедрові горішки
50 г.
Тертий твердий сир
5 ст. л.
Лимонний сік
1,5 ст. л.
Оливкова олія
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Майонез
4 ст. л.
Гірчиця діжонська
1 ст. л.
Часник
1 зубчик
Preparation steps
01
Рибу порізати на смужки, полити оливковою олією, лимонним соком. Посолити, поперчити і залишити на 20 хвилин маринуватися.
02
Для приготування соусу збити в блендері майонез, тертий сир (2 ст. л.), гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець.
03
Кедрові горішки посипати на сковороду (без олії) і обсмажити на слабкому вогні протягом приблизно 5 хвилин.
04
Авокадо очистити від шкірки і кісточки. Нарізати на шматочки. Чері порізати навпіл. Змішати авокадо, чері. Заправити соусом і ретельно перемішати.
05
Викласти на тарілки спочатку овочеву суміш, потім зверху посипати горішками, покласти шматочки риби (можна красиво скрутити) і посипати сиром, який залишився.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores