
Фрикадельки з тріски
Як не любити ці дивовижні кульки з рибного або м'ясного фаршу? Вони повертають нас у безтурботне дитинство. А ще ці кульки дуже смачні і ароматні. Готувати рибні фрикадельки з тріски одне задоволення. Тріску можете взяти і заморожену. У цьому випадку дайте їй відтанути і відіжміть зайву рідину. У фарш можна додати подрібнений часник і будь-які спеції на Ваш смак. Крохмаль можете замінити манною крупою. Формуючи фрикадельки, попередньо намочіть руки. Так фарш не буде прилипати. Спробуйте обсмажити фрикадельки в клярі з борошна і збитого яйця. Подавати можна з томатним або сметанним соусом із зеленню. Пальчики оближеш.
Ingredients
Тріска
600 г.
М'якоть білого хліба
150 г.
Молоко
150 мл.
Яйце
1 шт.
Біле вино
2 ст. л.
Петрушка
1 пучок
Крохмаль
2 ч. л.
Цукор
0,5 ч. л.
Cіль
за смаком
Лимонний перець
за смаком
Чорний перець горошком
за смаком
Лавровий лист
за смаком
Соняшникова олія
200 мл.
Preparation steps
01
Хліб підсушити в духовці близько 8-10 хвилин при температурі 100°С.
02
Тим часом підігріти молоко на невеликому вогні і потім замочити в ньому хліб.
03
Рибу промити під проточною водою і поставити її варитися на вогонь. Також в каструлю додати кілька лаврових листків, перець горошком і сіль за смаком.
04
Коли вода в каструлі закипить, зняти її з вогню. Рибу викласти на тарілку і дати їй охолонути.
05
Коли риба охолоне, зняти з неї шкурку і вибрати всі кістки.
06
Петрушку дрібно нарізати. Яйце злегка збити вилочкою. Хліб віджати від молока.
07
Змішати в мисці рибу, хліб, яйце, зелень, вино і крохмаль. Додати за смаком сіль і лимонний перець і добре вимішати до однорідного стану.
08
Прибрати фарш в холодильник хвилин на 30.
09
Потім сформувати з фаршу невеликі кульки і обсмажити їх у великій кількості олії (фритюрі), щоб кульки рівномірно просмажилися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores