Клафуті в мікрохвильовій печі - Image

Клафуті в мікрохвильовій печі

Number of servings: 2Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

У Франції кулінарію порівнюють з мистецтвом, і як зразок відмінного смаку, вона гордо демонструє всьому світу унікальні, витончені страви. Різноманітність десертів цієї країни приголомшує, але пропонуємо зупинитися на приготуванні популярного пирога з фруктовою начинкою. Наповнювати випічку можна будь-якими ягодами на ваш смак, хоча, в класичному варіанті використовують свіжу вишню і обов'язково з кісточкою, для посилення аромату. Уперше печений десерт створили в Ліможе (місто у Франції) в 19 столітті, відтоді він поширився по всій території країни. Популярність охопила страву миттєво, і тоді кулінари придумали рецепт з використанням інших ягід і фруктів (персик, груша, яблуко), назвавши десерт "флонярд".

Ingredients

Борошно

25 г.

Яйце

1 шт.

Цукор

40 г.

Ванільний цукор

1 ч. л.

Ром

1 ст. л.

Вершки

100 мл.

Ягоди

за смаком

Preparation steps

01

Замісити тісто з таких інгредієнтів: яйце, 25 г. борошна, 40 г. цукру, 1 ст. л. алкоголю (ром або портвейн), 100 мл. нежирних вершків. Замісивши рідке тісто, додати ягоди за смаком (залежно від розміру форм).

02

Використовувати ягоди можна і заморожені, заздалегідь розморозивши (хвилин 20). Форми змастити олією. Укласти в них тісто.

03

Відправити клафуті до мікрохвильової печі. Готувати при повній потужності 3-4 хвилини. Як тільки тісто підніметься - дістати з печі. Потім воно трохи опуститься. Подавати теплим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Клафуті в мікрохвильовій печі – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua