Класичний глінтвейн з апельсинами - Image

Класичний глінтвейн з апельсинами

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У перекладі в німецької "глінтвейн" означає навіть не просто гаряче, а палаюче вино. Саме завдяки своїм чудовим зігріваючим властивостям напій завоював таку популярність у Північній Європі, де, власне він і народився - адже тільки в холодні зими може прийти в голову нагріти вино, та ще й, для більшого ефекту, додати запашних прянощів. Цей неодмінний атрибут європейських різдвяних базарів прижився і у нас - і ми його прийняли як рідного. І навіть навчилися готувати це зілля від застуд і поганого настрою вдома.

Ingredients for the recipe

Chevrotin Merlot Dry Red Wine 0.75l
221.80

Chevrotin Merlot Dry Red Wine 0.75l

750 ml

Ingredients

Chevrotin Merlot Dry Red Wine 0.75l

750 мл

Orange

1 шт.

Auchan Clove 10g

5 бутончиків

Spice Nutmeg Ground

1/4 ч.л.

Badia Cinnamon Sticks 14.2g

1 палочка

Spice Ground Ginger

1 ч.л.

Litniy Med Honey 750g

за смаком

Preparation steps

01

У каструльці з'єднайте всі спеції (за бажанням ви також можете додати аніс, духм'яний перець, кардамон).

02

Влийте 100 мл води, доведіть її до кипіння і зніміть відвар з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім процідіть.

03

Апельсин разом з шкіркою наріжте кружечками.

04

У каструлю влийте вино, додайте відвар спецій і трохи меду за смаком (приблизно 2 ст.л.), покладіть апельсин.

05

Доведіть вино майже до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть!). Подавайте напій гарячим, поклавши в кожну склянку часточки апельсина.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min