
Курка по-мисливські
Курка по-мисливські - це страва тосканського походження, дуже популярна у всій Італії, особливо в північних регіонах. Термін "по-мисливські" виходить з того, що цей спосіб приготування був використаний для приготування дичини, але в нашому рецепті будемо готувати з куркою. Цей рецепт дуже простий у приготуванні. Тушковане м'ясо розбурхує апетит і викликає незмінні захоплення. Якщо соус в каструлі дуже рідкий, потрібно вийняти курку, збільшити вогонь і дати соусу загуснути. Приправити травами і спеціями. Цю страву можна подавати, як окремо, так і з картопляним пюре, рисом або смаженою картоплею. Прикрашають гілочками орегано.
Ingredients
Олія оливкова
3 ст. л.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
3 шт.
Стебло селери
1 шт.
Бекон
150 г.
Гриби свіжі
125 г.
Гомілка куряча
4 шт.
Стегна курячі
4 шт.
Вермут сухий
90 г.
Цукор коричневий
0,25 ч. л.
Помідори консервовані
800 г.
Орегано
5 стеблів
Розмарин
1 стебло
Лавровий лист
1 шт.
Preparation steps
01
Налити половину оливкової олії в каструлю, поставити на вогонь, розігріти. Додати в каструлю подрібнені цибулю, часник і селеру. Обсмажувати протягом 6-8 хвилин на середньому вогні, не перестаючи помішувати.
02
Додати до цибулі в каструлю нарізані гриби і бекон, додати вогню, обсмажувати протягом 4-5 хвилин, також постійно помішуючи. Після чого, викласти на тарілку всю суміш.
03
Долити оливкову олію в каструлю, покласти шматочки м'яса, додати спеції, підрум'янити. Прибрати зайвий жир з каструлі ложкою. Влити вермут, збільшити вогонь, готувати, поки вермут не випарується.
04
Додати в каструлю помідори, орегано, цукор, розмарин, лавровий лист і налити 75 мл. води. Довести м'ясо до кипіння, додати суміш з беконом. Накрити зверху каструлю кришкою, готувати 20 хвилин, до м'якості м'яса.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores