Локшина з креветками в кокосовому молоці - Image

Локшина з креветками в кокосовому молоці

Number of servings: 6Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Друга страва з локшини з креветками тушкованої в кокосовому молоці готується дуже швидко і просто. Креветки бажано брати крупніші і потрібно купувати тільки сирі, ні в якому разі не червоні - варені, інакше вони будуть гумові. Масло краще брати арахісове, але якщо немає, то підійде будь-яке. Важлива порада: якщо не знайшли кокосове молоко, то можна взяти звичайне молоко і кокосову стружку і замочити її на ніч в молоці, на ранок не відрізниш від справжнього кокосового молока. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають листочками селери і кінзою.

Ingredients

Креветки

20 шт.

Кокосове молоко

200 мл.

Гострий перець

1 шт.

Часник

1 зубчик

Рибний соус

1 ч. л.

Соєвий соус

1 ч. л.

Біле сухе вино

1 ст. л.

Лимон

1 шт.

Лапша

400 г.

Кінза

за смаком

Арахісове масло

2 ст. л.

Preparation steps

01

Креветки очистити, залишивши при цьому голови і кінчики хвоста. Так соус буде більш насиченим.

02

Гострий перець очистити від насіння і мембран, промити й нарізати. Часник подрібнити.

03

Розігріти арахісове масло. Обсмажити часник, влити рибний і соєвий соуси, готувати ще півхвилини, після чого додати вино. Через 2 хвилини влити кокосове молоко. Готувати 10 хвилин, після чого додати цедру лимона і чилі. Додати креветки і готувати ще 2 хвилини.

04

Локшину відварити, перемішати з приготованим соусом і влити сік 1 лимона. При подачі посипати зеленню кінзи.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Тайський салат зі свининою і креветками

Тайський салат зі свининою і креветками

4

40 min

Локшина з креветками в кокосовому молоці – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua