
Лаймовий мус
Слово "мус" в перекладі з французької - "піна". Саме із французької кухні прийшли до нас рецепти мусів. Інгредієнти для приготування мусів спочатку потрібно подрібнити до отримання однорідної маси, а потім збити в піну. Щоб зберегти цю піноподібну структуру мусу застосовують желюючі речовини - желатин, агар, яєчні білки, манну крупу. У запропонованому рецепті використовують желатин і яєчні білки. Основні інгредієнти нашого мусу - цедра і сік лаймів. Крім цього свої смакові нотки додадуть в лаймовий мус яєчні жовтки і вершки. Збита маса викладається в форму і охолоджується. Залишається прикрасити приготований лаймовий мус збитими вершками і смачний, ніжний десерт готовий.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Dobryk Gelatin 15g
5 ч. л.
Lime
5 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
350 г.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
450 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
6 шт.
Preparation steps
01
Змішати цедру і сік лаймів, яєчні жовтки і цукор. На водяній бані збити суміш до загустіння.
02
Замочити желатин в холодній воді до набрякання. Зайву воду злити.
03
Додати 1 ч. л. соку лайма, розчинити желатин при слабкому нагріванні. Трохи охолодити, змішати з муссовою сумішшю до утворення однорідної маси.
04
Збити 300 г. вершків до отримання густої маси, додати в мус. Збити яєчні білки і швидко ввести їх в мус.
05
Вилити суміш у форму і витримати в прохолодному місці до застигання.
06
Викласти на блюдо, зануривши форму в гарячу воду. Збити вершки і за допомогою кондитерського шприца оформити верх мусу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores

























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)