
Лимонний сирний торт
Чудовий десерт з ніжним смаком. Рецепт цього торта з сиром дійсно особливий: у його складі немає борошна. Цей торт не випікають, а охолоджують, попередньо загустивши сирну масу желатином. Корж готують з розкришеного печива (можна пропустити через м'ясорубку або розкачати качалкою в поліетиленовому пакеті). Щоб начинка була ніжною, сир краще протерти через сито і додати в нього вершки. Сир повинен бути не менше 18% жирності. Прикрасити торт можна свіжими ягодами або консервованими персиками. Калорійність лимонного сирного торта становить 260 ккал. Час приготування - 1 година.
Ingredients
Масло вершкове
2,5 ст. л.
Печиво
150 г.
Цукор
3 ст. л.
Вода
3 ст. л.
Желатин
1,5 ч. л.
Яйце куряче
3 шт.
Лимони
0,5 шт.
Домашній сир
200 г.
Вершки взбиті
10 ст. л.
Preparation steps
01
Подрібнити печиво до стану крихти. Поставити каструлю на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, додати до масла печиво, перемішати. Викласти суміш з каструлі в форму. Прибрати в холодильник.
02
Вилити 2 ст. л. води в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, варити протягом 3-5 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю у воді. З лимона вичавити сік, натерти цедру на тертці.
03
Збити жовтки, обережно влити в них цукровий сироп, не перестаючи змішувати. Збивати до тих пір, поки суміш не стане безбарвною і не охолоне.
04
Розвести желатин в 1 ст. л. води. У мисці змішати сир, цедру, сік, желатин і суміш жовтків і сиропу. Перемішати до однорідної маси.
05
Збити вершки до густої піни, додати в загальну суміш. Викласти крем на печиво, повторно прибрати в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores