
Соус маринара
Судячи з назви, ми маємо справу з італійським соусом, який підкорить вас своїм смаком і ароматом. Як і більшість італійських страв, марінара з легкою гострінкою, яку надає їй перець, оцет і орегано. Ну і куди ж тут без часнику (без нього, напевно, не обходиться жоден смачний, справжній і несолодкий соус). І це не даремно. Мало того, що часник за будь-якої погоди - перший захист від недуги, так він ще й служить як відмінний природний афродизіак. Так-так ви не помилилися! Саме він додасть вашим почуттям нову свіжість (не дивлячись на запах). Тому якщо заправити будь-який гарнір соусом марінара, то тихий, прекрасний вечір вам забезпечений.
Ingredients
Олія оливкова
1 ст. л.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
4 зубчики
Стебло селери
1 шт.
Помідори консервовані
800 г.
Морква
1 шт.
Орегано сушений
1 ч. л.
Лавровий лист
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний менений
за смаком
Вино червоне сухе
1 ст.
Оцет бальзамічний
1 ст. л.
Листя базиліку подрібнене
1 ст. л.
Preparation steps
01
Розігріти оливкову олію в сковороді, додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до напівпрозорості приблизно 5 хвилин.
02
Додати дрібно нарізаний часник і обсмажити ще хвилину до появи запаху.
03
Додати дрібно нарізану селеру, дрібно нарізану моркву, сіль і перець. Обсмажити до м'якості приблизно 10 хвилин.
04
Додати помідори, орегано, вино, лавровий лист і оцет. Посолити і поперчити. Варити на невеликому вогні до загустіння приблизно 30-60 хвилин.
05
Додати базилік і зняти з вогню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores