Мариновані опеньки - Image

Мариновані опеньки

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якщо ви є завзятим грибником, то можете відправитися на "грибне полювання" з друзями. І бажано зібрати якомога більше цих грибочків, щоб надовго вистачило. А ті, хто економить свій час, можуть купити заморожені опеньки у крамниці. Звичайно ж, ви можете вживати гриби і смаженими, і варенними, і маринованими. Але ми, мабуть, зупинимося на останньому варіанті. Маринувати зовсім не складно, і у такому вигляді опеньки придатні до вживання декілька місяців, головна умова - зберігати їх у прохолодному місці. Що ж, відмінна закусочка до столу повинна вийти. І ще дуже важливий момент: готовими опеньки будуть через декілька днів, доведеться трішечки потерпіти. Пригощайтесь!

Ingredients for the recipe

Mikado Pickled Honey Mushrooms 530g
209.90

Mikado Pickled Honey Mushrooms 530g

530 g

Ingredients

Mikado Pickled Honey Mushrooms 530g

1 кг.

Vash Tsukor Sugar 10kg

2 ст. л.

Salt Egypt

4 ч. л.

Vinegar 9% 1l

50 мл.

Auchan Clove 10g

4 шт.

Bay Leaf

2 шт.

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Preparation steps

01

Опеньки гарненько промити під водою, а краще, якщо їх перед цим потримати у воді, щоб вони очистилися від зайвого бруду. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх не слід розморожувати.

02

Помістити чисті опеньки в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Далі цю воду злити, промити ще раз гриби, і залити свіжою водою. Варити 40 хвилин.

03

Після того, як опеньки зваряться, перелити грибний відвар (використати для маринаду) в іншу ємність (необхідно 1 л.). У маринад додати оцет, цукор, гвоздику, перець чорний, запашний перець, сіль, лавровий лист.

04

Довести маринад до кипіння і залити ним гриби. Кип'ятити ще 15 хвилин. А тим часом простерелізувати банки на пару: наприклад, прокип'ятити їх у великій каструлі 10 хвилин, при цьому обов'язково на дно покласти ганчірку, щоб не полопалися, (як варіант, можна ще й в духовій шафі).

05

Грибки розкласти в простерелізовані банки, залити маринадом і закатати. Поставити в холодне темне місце. Через декілька днів можна вживати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Airy charlotte

Airy charlotte

8

1 h