
Mimosa Salad
Mimosa Salad Classic
Ingredients
eggs
6
canned fish
1 jar
hard cheese
150 g
mayonnaise
250 g
butter
100 g
onion
3 medium onions
Preparation steps
01
Вершкове масло заздалегідь покласти в морозильник.
02
Яйця опустити в каструлю з водою. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння. Продовжувати варити не більше 10 хв. Готові яйця перекласти в каструлю з холодною водою. Дати охолонути, очистити. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки дуже дрібно нарубати ножем. Жовтки розім'яти виделкою. Тарілки з білками і жовтками накрити.
03
Цибулю очистити, дуже дрібно нарубати ножем або натерти на крупній тертці.
04
Сир натерти на дрібній або середній тертці, накрити. У зелені обірвати гілочки, все інше як слід подрібнити ножем.
05
Рибу дістати з банки, видалити великі кісточки. Якщо консерви «в олії», краще обсушити рибу від олії (вона, як правило, невисокої якості), використовуйте для цього складений у кілька шарів паперовий рушник. Укласти рибу в окрему тарілку і розім'яти виделкою - чи подрібнити її в блендері.
06
На момент початку укладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на півгодини в холодильник.
07
У широке, але не дуже глибоке блюдо викласти рівним шаром нарубані яєчні білки. Поверх білків викласти шар тертого сиру. Третім шаром викласти розім'яту рибу. Змастити цей шар майонезом.
08
Поверх майонезу укласти шар подрібненої цибулі. Наступний шар - половина розім'ятих жовтків. Жовтковий шар змастити майонезом, а потім посипати подрібненою зеленню. Поверх зелені натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло.
09
В якості завершального шару протерти ложкою через сито жовтки, що залишилися.
10
До подачі до столу салат «Мімоза» повинен настоятися в холодильнику хоча б 2 години, а краще протягом ночі.
11
Перед подачею «Мімозу» можна прикрасити зеленню, скибочками лимону, скибочками жовтих помідорів тощо.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores