Морозиво «Джандуйя» - Image

Морозиво «Джандуйя»

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Таку назву морозиво отримало від шоколадної пасти, яка на третину складається з мелених лісових горіхів і в Італії називається джандуйо. Цей продукт був відомий в Італії ще в першій половині XIX століття. Шоколадна паста готується з шоколаду і масла, майже завжди з додаванням мелених горіхів, має густу, однорідну консистенцію, часто використовується при приготуванні морозива. Для приготування морозива «джандуйо» в домашніх умовах потрібен смажений фундук і темний шоколад. Крохмаль краще брати кукурудзяний. Готове морозиво «джандуйо» не залишить байдужим ні дорослого, ні дитину.

Ingredients

Фундук смажений

100 г.

Цукор

3 ст. л.

Сіль

2 г.

Молоко

400 мл.

Крохмаль кукурудзяний

1 ст. л.

Шоколад темний

1,5 ст. л.

Preparation steps

01

У блендері подрібнити цукор, сіль і горіхи. Перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити молоком, довести до кипіння, при цьому постійно змішуючи. Прибрати суміш з вогню, накрити кришкою зверху, залишити на 20 хвилин.

02

Суміш перетерти через сито, перекласти в чисту каструлю. У склянці змішати трохи суміші і крохмаль, ретельно перемішати, влити в загальну суміш. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 2 хвилини, змішуючи.

03

Забрати каструлю з вогню, додати подрібнений шоколад, постійно змішувати, поки шоколад не розчиниться. Поставити в холодильник на 3-6 годин, періодично помішуючи.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Морозиво «Джандуйя» – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua