
Морозиво «Джандуйя»
Таку назву морозиво отримало від шоколадної пасти, яка на третину складається з мелених лісових горіхів і в Італії називається джандуйо. Цей продукт був відомий в Італії ще в першій половині XIX століття. Шоколадна паста готується з шоколаду і масла, майже завжди з додаванням мелених горіхів, має густу, однорідну консистенцію, часто використовується при приготуванні морозива. Для приготування морозива «джандуйо» в домашніх умовах потрібен смажений фундук і темний шоколад. Крохмаль краще брати кукурудзяний. Готове морозиво «джандуйо» не залишить байдужим ні дорослого, ні дитину.
Ingredients
Фундук смажений
100 г.
Цукор
3 ст. л.
Сіль
2 г.
Молоко
400 мл.
Крохмаль кукурудзяний
1 ст. л.
Шоколад темний
1,5 ст. л.
Preparation steps
01
У блендері подрібнити цукор, сіль і горіхи. Перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити молоком, довести до кипіння, при цьому постійно змішуючи. Прибрати суміш з вогню, накрити кришкою зверху, залишити на 20 хвилин.
02
Суміш перетерти через сито, перекласти в чисту каструлю. У склянці змішати трохи суміші і крохмаль, ретельно перемішати, влити в загальну суміш. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 2 хвилини, змішуючи.
03
Забрати каструлю з вогню, додати подрібнений шоколад, постійно змішувати, поки шоколад не розчиниться. Поставити в холодильник на 3-6 годин, періодично помішуючи.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores