Мостарда із Кремони - Image

Мостарда із Кремони

Number of servings: 12Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Мостарда - цей незвичайний соус для нашої кухні, який прийшов до нас з Італії. Для італійської кухні - це типовий соус, в той час як для нас він дивовижний. Існує кілька видів Мостарди. Якщо коротко описати, то цей соус робиться з фруктів, маринованих в гірчиці і сиропі. Це дуже незвичайний і оригінальний соус. Проте, такий смачний соус, як Мостарда із Кремони ви зможете з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати правильно цей соус вам допоможе наш поетапний опис з фото. Мостарда із Кремони вживається в якості соусу до м'ясних страв. Також такий соус добре поєднувати з сирами. Соус має оригінальний і яскравий фруктово-гірчичним смак, ні з чим незрівняний.

Ingredients

Вода

1 л.

Цукор

900 г.

Груша

3 шт.

Яблуко

2 шт.

Слива жовта

10 шт.

Слива червона

8 шт.

Персик

3 шт.

Iнжир

4 шт.

Цукати

25 шт.

Вино бiле сухе

500 мл.

Гiрчиця суха

30 г.

Диня

0,5 шт.

Preparation steps

01

Для сиропу воду потрібно з'єднати з цукром. Довести до кипіння і тримати на маленькому вогні до повного розчинення цукру.

02

Фрукти і ягоди помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Покласти в сироп і влити вино.

03

Варити на невеликому вогні до готовності. Додати гірчичний порошок і через декілька хвилин зняти з вогню.

04

Фрукти розкласти по банках і залити сиропом. Мостарду проварити у банках на водяній бані близько 40 хвилин.

05

Остудити і закрити кришками. Мостарда готова до вживання через 2 місяці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Мостарда із Кремони – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua