
Мостарда із Кремони
Мостарда - цей незвичайний соус для нашої кухні, який прийшов до нас з Італії. Для італійської кухні - це типовий соус, в той час як для нас він дивовижний. Існує кілька видів Мостарди. Якщо коротко описати, то цей соус робиться з фруктів, маринованих в гірчиці і сиропі. Це дуже незвичайний і оригінальний соус. Проте, такий смачний соус, як Мостарда із Кремони ви зможете з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати правильно цей соус вам допоможе наш поетапний опис з фото. Мостарда із Кремони вживається в якості соусу до м'ясних страв. Також такий соус добре поєднувати з сирами. Соус має оригінальний і яскравий фруктово-гірчичним смак, ні з чим незрівняний.
Ingredients
Вода
1 л.
Цукор
900 г.
Груша
3 шт.
Яблуко
2 шт.
Слива жовта
10 шт.
Слива червона
8 шт.
Персик
3 шт.
Iнжир
4 шт.
Цукати
25 шт.
Вино бiле сухе
500 мл.
Гiрчиця суха
30 г.
Диня
0,5 шт.
Preparation steps
01
Для сиропу воду потрібно з'єднати з цукром. Довести до кипіння і тримати на маленькому вогні до повного розчинення цукру.
02
Фрукти і ягоди помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Покласти в сироп і влити вино.
03
Варити на невеликому вогні до готовності. Додати гірчичний порошок і через декілька хвилин зняти з вогню.
04
Фрукти розкласти по банках і залити сиропом. Мостарду проварити у банках на водяній бані близько 40 хвилин.
05
Остудити і закрити кришками. Мостарда готова до вживання через 2 місяці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores