
Місо суп із грибами сіїтаке і тофу
Місо суп - це японська національна страва з пасти місо, водоростей вакаме, тофу. З півночі до півдня Японії в різних районах роблять місо, але існують значні відмінності між різними видами та сортами місо за кольором і смаком. Дасі - це традиційний японський бульйон, основа багатьох страв японської кухні, супів, соусів. Дасі готуються в основному з водоростей і сушених риб різних сімейств. Існують також різні види дасі. Кожна японська сім'я має свій власний рецепт супу місо, з індивідуальним поєднанням інгредієнтів. Класичний варіант місо супу містить водорості вакаме, цибулю і тофу. Але ми сьогодні включимо в суп місо ще й гриби шиїтаке - смак виходить приголомшливим. А найголовніше такий суп неймовірно корисний.
Ingredients
Тофу
100 г.
Гриби сіїтаке
50 г.
Бульйон дасі
10 мл.
Паста місо
50 г.
Вода
1,5 л.
Preparation steps
01
Тофу порізати невеликими кубиками. Закип'ятити воду і додати в неї бульйон дасі.
02
Сушені гриби заздалегідь замочити у воді на кілька годин, потім прокип'ятити. Свіжі просто помити. Додати порізані пластинами гриби до бульйону.
03
0,5 бульйону з каструлі перемішати з пастою місо. Розмішати, щоб не залишилося грудочок, і влити суміш назад.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores