Місо суп із грибами сіїтаке і тофу - Image

Місо суп із грибами сіїтаке і тофу

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Місо суп - це японська національна страва з пасти місо, водоростей вакаме, тофу. З півночі до півдня Японії в різних районах роблять місо, але існують значні відмінності між різними видами та сортами місо за кольором і смаком. Дасі - це традиційний японський бульйон, основа багатьох страв японської кухні, супів, соусів. Дасі готуються в основному з водоростей і сушених риб різних сімейств. Існують також різні види дасі. Кожна японська сім'я має свій власний рецепт супу місо, з індивідуальним поєднанням інгредієнтів. Класичний варіант місо супу містить водорості вакаме, цибулю і тофу. Але ми сьогодні включимо в суп місо ще й гриби шиїтаке - смак виходить приголомшливим. А найголовніше такий суп неймовірно корисний.

Ingredients

Тофу

100 г.

Гриби сіїтаке

50 г.

Бульйон дасі

10 мл.

Паста місо

50 г.

Вода

1,5 л.

Preparation steps

01

Тофу порізати невеликими кубиками. Закип'ятити воду і додати в неї бульйон дасі.

02

Сушені гриби заздалегідь замочити у воді на кілька годин, потім прокип'ятити. Свіжі просто помити. Додати порізані пластинами гриби до бульйону.

03

0,5 бульйону з каструлі перемішати з пастою місо. Розмішати, щоб не залишилося грудочок, і влити суміш назад.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Місо суп із грибами сіїтаке і тофу – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua