
Оромо
Ті, хто любить експерементувати з приготуванням страв різних культур, не відмовляться потішити гостей унікальною стравою киргизької кухні – оромо. Це неймовірно ситна страва, дещо нагадує наш м’ясний рулет. Традиційна киргизька кухня в основному використовує м’ясо та овочі, чим, звичайно, нагадує, в деякій мірі, українську. Ця страва відома киргизькій кухні ще з давніх часів, тому в цінності оромо можна не сумніватися, воно ситне, корисне і гарантовано не залишить нікого байдужим. Оромо чудово підійде для прийому важливих гостей або для великого обіду в колі сім’ї.
Ingredients
Борошно
500 г.
Вода
200 мл.
Яйце
1 шт.
М'ясо (баранина)
300 г.
Ріпчаста цибуля
3 шт.
Чорний мелений перець
1/2 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Preparation steps
01
У теплій воді розчинити сіль. Додати борошно і яйце, замісити м'яке тісто. Залишити тісто на 20 хвилин під полотняною серветкою або кухонним рушником (або покласти його в пакет).
02
М'ясо і цибулю дрібно нарізати. Скласти в один посуд, посолити, поперчити. Можна в цю суміш додати 50 мл. води.
03
Тісто розкачати в пласт товщиною в 2-3 мм. Фарш викласти на розкачане тісто і рівномірно розподілити по його поверхні, потім згорнути рулетом.
04
Каскан (каструля для варіння на пару) змастити рослинною олією. Підготовлені рулети обережно перекласти в каскан і покласти по колу, стежити за тим, щоб вміст не висипався. Каскан накрити кришкою, поставити на каструлю з киплячою водою, варити на пару 30-40 хвилин. Готове оромо викласти на блюдо, розрізати на порційні шматки. Подавати гарячим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores