Оромо - Image

Оромо

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Ті, хто любить експерементувати з приготуванням страв різних культур, не відмовляться потішити гостей унікальною стравою киргизької кухні – оромо. Це неймовірно ситна страва, дещо нагадує наш м’ясний рулет. Традиційна киргизька кухня в основному використовує м’ясо та овочі, чим, звичайно, нагадує, в деякій мірі, українську. Ця страва відома киргизькій кухні ще з давніх часів, тому в цінності оромо можна не сумніватися, воно ситне, корисне і гарантовано не залишить нікого байдужим. Оромо чудово підійде для прийому важливих гостей або для великого обіду в колі сім’ї.

Ingredients

Борошно

500 г.

Вода

200 мл.

Яйце

1 шт.

М'ясо (баранина)

300 г.

Ріпчаста цибуля

3 шт.

Чорний мелений перець

1/2 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Preparation steps

01

У теплій воді розчинити сіль. Додати борошно і яйце, замісити м'яке тісто. Залишити тісто на 20 хвилин під полотняною серветкою або кухонним рушником (або покласти його в пакет).

02

М'ясо і цибулю дрібно нарізати. Скласти в один посуд, посолити, поперчити. Можна в цю суміш додати 50 мл. води.

03

Тісто розкачати в пласт товщиною в 2-3 мм. Фарш викласти на розкачане тісто і рівномірно розподілити по його поверхні, потім згорнути рулетом.

04

Каскан (каструля для варіння на пару) змастити рослинною олією. Підготовлені рулети обережно перекласти в каскан і покласти по колу, стежити за тим, щоб вміст не висипався. Каскан накрити кришкою, поставити на каструлю з киплячою водою, варити на пару 30-40 хвилин. Готове оромо викласти на блюдо, розрізати на порційні шматки. Подавати гарячим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Оромо – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua