
Великодній буряковий суп із вершковим хріном
Свято Великодня - найбільше православне свято року. Закінчився Великий піст. Згідно православним традиціям великодній стіл повинен радувати різноманітністю, щедрістю і красою. Приготувати смачні великодні страви, подбати про те, щоб меню було повноцінним, - завдання кожної господині. Що приготувати на Великдень крім головних страв великоднього столу: паски і крашанок? Великодній буряковий суп із вершковим хріном - одна зі страв, які допоможуть урізноманітнити святкове меню. Основний інгредієнт запропонованої страви - буряк, доступний, недорогий і дуже корисний овоч. Буряковий суп смачний, корисний і, до того ж, хороший як гарячим, так і холодним.
Ingredients
Сметана
1,5 ст.
Хрін
3 ст. л.
Олія оливкова
3 ст. л.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Стебло селери
3 шт.
Часник
2 зубчики
Буряк
4 шт.
Сік лимонний
3 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Коріандр мелений
за смаком
Preparation steps
01
У мисці змішати сметану з хріном. Накрити зверху плівкою, прибрати на деякий час в холодильник.
02
Поставити на середній вогонь каструлю, влити оливкову олію, розігріти, всипати подрібнену цибулю, селеру і часник, обсмажувати протягом 10 хвилин. Додати нарізаний кубиками буряк, змішуючи протягом 1 хвилини.
03
Влити в каструлю 1,6 л. води, накрити зверху кришкою, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити протягом 1 години, до м'якості буряка.
04
Зняти каструлю з вогню, додати лимонний сік, додати за смаком цукор, сіль, перець і коріандр.
05
Подавати гарячим або холодним, додати при цьому в тарілку ложку вершкового хріну.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores