Великодній буряковий суп із вершковим хріном - Image

Великодній буряковий суп із вершковим хріном

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Свято Великодня - найбільше православне свято року. Закінчився Великий піст. Згідно православним традиціям великодній стіл повинен радувати різноманітністю, щедрістю і красою. Приготувати смачні великодні страви, подбати про те, щоб меню було повноцінним, - завдання кожної господині. Що приготувати на Великдень крім головних страв великоднього столу: паски і крашанок? Великодній буряковий суп із вершковим хріном - одна зі страв, які допоможуть урізноманітнити святкове меню. Основний інгредієнт запропонованої страви - буряк, доступний, недорогий і дуже корисний овоч. Буряковий суп смачний, корисний і, до того ж, хороший як гарячим, так і холодним.

Ingredients

Сметана

1,5 ст.

Хрін

3 ст. л.

Олія оливкова

3 ст. л.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Стебло селери

3 шт.

Часник

2 зубчики

Буряк

4 шт.

Сік лимонний

3 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Сіль

за смаком

Коріандр мелений

за смаком

Preparation steps

01

У мисці змішати сметану з хріном. Накрити зверху плівкою, прибрати на деякий час в холодильник.

02

Поставити на середній вогонь каструлю, влити оливкову олію, розігріти, всипати подрібнену цибулю, селеру і часник, обсмажувати протягом 10 хвилин. Додати нарізаний кубиками буряк, змішуючи протягом 1 хвилини.

03

Влити в каструлю 1,6 л. води, накрити зверху кришкою, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити протягом 1 години, до м'якості буряка.

04

Зняти каструлю з вогню, додати лимонний сік, додати за смаком цукор, сіль, перець і коріандр.

05

Подавати гарячим або холодним, додати при цьому в тарілку ложку вершкового хріну.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Великодній буряковий суп із вершковим хріном – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua