Пельмені по-китайськи - Image

Пельмені по-китайськи

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

У китайців є приказка: «Смак пельменів краще за смак інших страв». У Піднебесній обожнюють пельмені! За однією з версій ця країна - їхня батьківщина. Китайці їдять пельмені і в будні, і в свята (на новорічному столі вони вважаються обов'язковою стравою, оскільки за повір'ям приносять щастя). Влаштовують навіть пельменні банкети - адже в Китаї рекордна кількість різновидів цієї страви. Погодьтеся, що навіть якщо пельмені і не приносять щастя в усіх сферах життя, то зробити вас щасливими і ситими хоча б після обіду їм точно під силу!

Ingredients

Пшеничне борошно

500 г

Свинина (філе)

300 г

Цибуля

1 шт.

Сіль

15 г

Мелений імбир

1 ч.л.

Суміш перців

1 г

Preparation steps

01

Борошно просійте гіркою. Зробіть в ній поглиблення, і, поступово вливаючи холодну воду (приблизно півсклянки), замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште приблизно на 30 хвилин.

02

М'ясо дуже дрібно порубіть або пропустіть через подрібнювач, посоліть.

03

Влийте 1 склянку води і добре збийте фарш.

04

Цибулю дрібно нарубіть і з'єднайте в з фаршем.

05

Слідом додайте сіль, суміш перців і мелений імбир. Все ретельно перемішайте.

06

Тісто розділіть на 4 шматки. Кожен шматок вимісіть і розкачайте довгою ковбаскою.

07

Потім кожну ковбаску наріжте на 25 шматочків. Після кожен з цих кружечків розкачайте, щоб вони досягли 5 см в діаметрі

08

Підготовлений кружечок тіста покладіть на долоню лівої руки, правою рукою на середину кружечка чайною ложкою покладіть начинку. Заліпіть краї - форма китайських пельменів за цим рецептом практично не відрізняється від звичної нам, хіба що по тому краю, де защипляється пельмень, тіста залишають трохи більше, ніж у нас.

09

У каструлю налийте 2 літри води і доведіть до кипіння

10

Коли вода закипить, опустіть в неї 30 штук пельменів і обережно перемішайте їх шумівкою. Як тільки вода ще раз дійде до кипіння, влийте трохи холодної води.

11

Знову дайте їй закипіти і після знову влийте холодну воду. Після повторіть цю процедуру ще один раз - як тільки пельмені спливуть втретє, вони готові. Потім відваріть таким же чином наступну порцію пельменів.

12

Готові пельмені бажано подавати з соєвим або часниковим соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min

Пельмені по-китайськи – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua