Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - Image

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - ніжний, солодкий пиріг з насиченим маковим смаком. Мак широко використовується в кулінарії: з нього готують начинку для смачних пирогів і рулетів, додають у випічку. Крем доповнює маковий смак пирога і надає приємний аромат. Сметанно-ванільний крем, за бажанням, можна замінити на будь-який інший крем з додаванням желатину. Готувати цей пиріг досить просто, але, незважаючи на це, кінцевий результат вам сподобається. Пиріг дуже красиво і оригінально виглядає на святковому столі, і, звичайно, порадує ваших гостей і домочадців. Після застигання в холодильнику приготований пиріг можна розрізати на порційні шматочки і насолоджуватися його ніжним смаком.

Ingredients

Сметана (жирність 10-20%)

500 г.

Цукор

300 г.

Мак

200 г.

Борошно

180 г.

Яйця

3 шт.

Вершкове масло

150 г.

Желатин

10 г.

Ванільний цукор

2 ч. л.

Розпушувач

2 ч. л.

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.

02

Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.

03

Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.

04

У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.

05

Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.

06

Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.

07

Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.

08

Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua