Пхалі зі шпинату - Image

Пхалі зі шпинату

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Пхалі (як можна судити навіть із назви) - це страва грузинської кухні. Пхалі складається із двох основних компонентів: це заправка і основний інгредієнт. Що стосується останнього, то це може бути спаржа, білокачанна капуста, молоде листя кропиви або (як у нашому рецепті) шпинат. Начинка ж (як і у багатьох грузинських стравах) досить гостра через велику кількість прянощів. Але обов'язково в начинці повинні бути волоські горіхи. Така страва виходить досить ситною, але при цьому і дієтичною. Тому її можна їсти, не побоюючись за фігуру. Подавати пхалі можна як основну старву до сімейного сніданку, обіду або вечері.

Ingredients

Шпинат свіжий

2 кг.

Горіхи волоські

150 г.

Хмелі-сунелі

1 ч. л.

Кінза

1 пучек

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Гранат

1 шт.

Сіль

за смаком

Мелений чорний перець

за смаком

Гранатовий сік

3 ст. л.

Часник

1 зубчик

Preparation steps

01

Шпинат очистити, промити. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хв. Зняти шумівкою, віджати.

02

Дрібно нарізати кинзу, цибулю. Горіхи дрібно потовкти, часник вичавити в часниковому пресі. Додати 3 ст. л. гранатового соку і хмелі-сунелі. Посолити, поперчити. Перемішати зі шпинатом.

03

З отриманої суміші зліпити 4 грудочки, прикрасити зернами граната.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пхалі зі шпинату – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua