Нирки у винному соусі - Image

Нирки у винному соусі

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Часто багато хто з нас з упередженням ставиться до нирок з яловичини, вважаючи їх другосортними субпродуктами, несмачними, що мають поганий запах при варінні. Насправді, треба просто вміти їх смачно приготувати. Особлива увага приділяється підготовці нирок: їх потрібно ретельно промити, а при необхідності замочити на ніч, після вимочування злити воду і залишити нирки на годину в молоці. Нирки не піддаються занадто довгій тепловій обробці, від цього вони стають твердіше. Телячі, свинячі, баранячі нирки взагалі вимочувати не потрібно. При подачі на стіл нирки в винному соусі посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Окремо можна подати до них відварну картоплю, заправлений олією.

Ingredients

Нирки яловичі

500 г.

Гриби свіжі

200 г.

Борошно пшеничне

25 г.

Бульйон м'ясний

100 мл.

Вино біле

50 мл.

Петрушка

за смаком

Олія рослинна

40 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Попередньо нирки необхідно ретельно вимити, замочити у воді на 3-4 години, після чого, розрізати уздовж кожну нирку, видалити з нирки жир і плівки, залити на 1 хвилину кип'ятком, вилити воду, нарізати кожну половинку поперек тонкими скибочками.

02

Гриби почистити, ретельно промити, відварити, нарізати маленькими шматочками.

03

Розігріти сковороду з олією, викласти нирки і гриби на сковороду, обсмажити їх на сильному вогні, постійно помішуючи. Присипати борошном зверху, смажити протягом 2 хвилин. Залити сумішшю бульйону і вина, посолити і поперчити за смаком, проварити.

04

Подавати з овочами, картопляним пюре.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Нирки у винному соусі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua