
Рулетики з баклажанів
Ця ніжна і надзвичайно смачна закуска – один з непереможних хітів серед застільних страв. І, загалом-то, зрозуміло чому: готується швидко і виглядає дуже ефектно. До того ж вона досить ситна, неважка для шлунка і має чималу поживну цінність, на відміну від майонезних салатів і жирної ковбаски. Варто лише зазначити, що така легка закуска прекрасна і сама по собі, і в якості літнього обіду, наприклад. Зелень, часник, волоські горішки і сир – поєднання абсолютно безпрограшне. Спробуйте незрівнянні рулетики з баклажанів і переконайтеся в цьому самі. Що стосується основи начинки – сиру, то його можете замінити на будь-який м'який вершковий сир. Любителі «погостріше» можуть додати перчик чилі.
Ingredients
Баклажани
3 шт.
Базилік
1 невеликий пучок
Петрушка
1 невеликий пучок
Часник
2 зубчики
Волоські горіхи (очищені)
1 склянка
Хмелі-сунелі
1 ч.л.
Винний оцет
1 ст.л.
Сир
300 г
Оливкова олія
1 ст.л.
Рослинна олія для смаження
2 ст.л.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Баклажани розріжте вздовж на пластини товщиною 0,5 см, посоліть.
02
У сковороді розігрійте олію і обсмажте пластинки баклажанів з двох боків до рум'яності.
03
У блендері подрібніть листя базиліка і петрушки.
04
Введіть часник і оливкову олію і продовжіть подрібнення.
05
Потроху підсипайте в блендер волоські горіхи і продовжуйте перемелювати, поки всі вони не будуть подрібнені.
06
Отриману масу приправте хмелі-сунелі і бальзамічним оцтом, перемішайте.
07
Сир розімніть виделкою або перетріть до пастоподібного стану блендером (залежить від бажаної текстури сиру). Додайте дрібку солі.
08
З'єднайте зелень, перемелену з волоськими горіхами, і сир, все добре перемішайте.
09
Викладіть цю начинку на кожну пластинку обсмаженого баклажана і загорніть їх у рулетики.
10
Готові баклажани подавайте, прикрасивши страву зеленню, ягодами журавлини або зернами граната.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores