
Риба по-каталонськи
Шукаєте рецепт страви для рибного дня в раціоні Вашої сім'ї? Тоді Вам знадобиться нескладний у приготуванні і перевірений рецепт "Риба по-каталонськи". В якості основного інгредієнта в ньому пропонується використовувати тріску. Ця морська риба зі смачним білим шаруватим м'ясом дуже затребувана в сучасній кулінарії. Правильно приготовлена, вона відрізняється особливим смаком і ароматом. Статистика стверджує: кожна десята виловлена у світі риба - це тріска. Як відомо, риба - джерело найцінніших вітамінів, мікроелементів і легкозасвоюваного білка. Крім того, дієтологи рекомендують тріску з причини високого вмісту в ній поліненасиченої жирної кислоти омега-3.
Ingredients
Тріска
800 г.
Біле вино
250 мл.
Помідори
3 шт.
Оливкова олія
100 мл.
Часник
3 зубчики
Панірувальні сухарі
3 ст. л.
Кріп
1 пучок
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Preparation steps
01
Рибу очистити від лушпиння, нутрощів, відрізати плавники і голову. Потім на тулубі риби ножем зробити косі надрізи з обох сторін.
02
Натерти тушку сіллю і перцем (також всередині).
03
Помідори промити, зробити невеликі надрізи на поверхні і опустити на хвилину-дві в гарячу воду. Потім відразу опустити їх у холодну воду і акуратно зняти шкірку.
04
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Помідори також подрібнити. Зелень дрібно посікти.
05
Для начинки необхідно змішати часник, помідори і зелень.
06
У деко налити біле вино і олію. Викласти в нього рибу, а зверху викласти начинку і присипати панірувальними сухарями.
07
Розігріти духовку до 200°С. Поставити в неї деко і випікати близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores