
Соус "Бешамель"
Соус "Бешамель" - це так званий білий соус. Цей загальновідомий та дуже популярний французький соус є універсальним і підходить до найрізноманітніших страв. В основному він підходить до страв з овочів, риби та м'яса. Готується соус на олійно-борошняній основі. Існує безліч інтерпретацій соуса "Бешамель" за допомогою додавання до його рецепту найрізноманітніших інгредієнтів і спецій. Але ми розповімо, як робити класичний соус. Додавання "Бешамель" у страви робить їх особливими, специфічними і неповторними. Ви можете приготувати соус прозапас і тоді вам не потрібно буде витрачати час на нього безпосередньо перед приготуванням страви.
Ingredients
Масло вершкове
3 ст. л.
Борошно пшеничне
2 ст. л.
Молоко
200 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Спочатку потрібно налити у каструлю молоко і підігріти його, але так, щоб воно не закипіло.
02
На сковороді розтопити вершкове масло на невеликому вогні.
03
Додати борошно і добре розмішати. Потім невеликими порціями, вливати молоко, добре розмішувати соус, щоб не утворилися грудки.
04
Соус довести до кипіння, помішувати та кип'ятити 2 хвилини. Соус повинен загуснути. Посолити його.
05
Вимкнути вогонь і покласти в соус шматочки вершкового масла, щоб запобігти утворенню плівочки на поверхні соусу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores