Соус "Бешамель" - Image

Соус "Бешамель"

Number of servings: 2Cooking time: 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Соус "Бешамель" - це так званий білий соус. Цей загальновідомий та дуже популярний французький соус є універсальним і підходить до найрізноманітніших страв. В основному він підходить до страв з овочів, риби та м'яса. Готується соус на олійно-борошняній основі. Існує безліч інтерпретацій соуса "Бешамель" за допомогою додавання до його рецепту найрізноманітніших інгредієнтів і спецій. Але ми розповімо, як робити класичний соус. Додавання "Бешамель" у страви робить їх особливими, специфічними і неповторними. Ви можете приготувати соус прозапас і тоді вам не потрібно буде витрачати час на нього безпосередньо перед приготуванням страви.

Ingredients

Масло вершкове

3 ст. л.

Борошно пшеничне

2 ст. л.

Молоко

200 мл.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Спочатку потрібно налити у каструлю молоко і підігріти його, але так, щоб воно не закипіло.

02

На сковороді розтопити вершкове масло на невеликому вогні.

03

Додати борошно і добре розмішати. Потім невеликими порціями, вливати молоко, добре розмішувати соус, щоб не утворилися грудки.

04

Соус довести до кипіння, помішувати та кип'ятити 2 хвилини. Соус повинен загуснути. Посолити його.

05

Вимкнути вогонь і покласти в соус шматочки вершкового масла, щоб запобігти утворенню плівочки на поверхні соусу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Соус "Бешамель" – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua