
Шоколадний десерт "Рокі роуд"
"Рокі роуд" - популярні в Америці ласощі, а в Австралії їх вважають своїм традиційним десертом. І це так і є. «Рокі Роуд» в перекладі означає «кам'яниста дорога». Звідки така назва? Десерт почали готувати ще в 19 столітті. Щоб врятувати і все-таки продати закуплені в Європі солодощі, що втратили товарний вигляд, винахідливі торгові ділки змішували їх із шоколадом, охолоджували і нарізали у вигляді батончиків. Ласощі успішно продавалися в передмісті австралійського Мельбурна, де поблизу знаходилися золоті кар'єри. До місця торгівлі доводилося їхати по кам'янистих дорогах. Звідси і назва. Скористайтеся і Ви вдалою ідеєю змішувати різні ласощі, скріплюючи їх між собою розтопленим шоколадом.
Ingredients
Білий шоколад
400 г.
Зефір
250 г.
Журавлина
150 г.
Волоські горіхи
50 г.
Фісташки
50 г.
Preparation steps
01
Застелити пекарським папером квадратну форму.
02
Шоколад розтопити на водяній бані. Горіхи дрібно посікти. Зефір порізати.
03
У великій мисці змішати 2 види горіхів, зефір, журавлину. Вилити шоколад і добре перемішати.
04
Перекласти суміш у підготовлену форму, добре притискаючи ложкою. Остудити протягом 30 хвилин, до повного застигання. Перед подачею нарізати квадратами.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores