
Сметанні мафіни
Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.
Ingredients
Сушена журавлина
200 г.
Борошно
500 г.
Цукор
200 г.
Вершкове масло
100 г.
Сметана
150 г.
Молоко
100 мл.
Яйця
2 шт.
Розпушувач
2 ч. л.
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.
02
Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.
03
До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.
04
Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.
05
Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores