
Соте з картоплі
Проста в приготуванні, але дуже смачна страва, найкраще виходить з молодої картоплі, можна готувати як з вареної, так і з сирої картоплі. Рекомендується додавати різні спеції і приправи. Можна урізноманітнити смак картопляного соте, замінюючи вершкове і рослинне масло свинячим, яловичим або гусячим жиром. Готувати страву потрібно з достатньою кількістю жиру, який покриває дно сковорідки. Картопляне соте - це відмінний гарнір до м'яса і риби. Ідеально підходить для святкового столу, можна готувати і в піст.
Ingredients
Масло вершкове
90 г.
Картопля
16 шт.
Чебрець
1 шт.
Часник
1 шт.
Олія оливкова
1 ст. л.
Сіль морська
за смаком
Preparation steps
01
Покласти картоплю в каструлю, поставити на вогонь, додати чебрець, часник і трохи солі. Довести до кипіння на сильному вогні, зменшити вогонь і варити ще 20 хвилин, не доводячи до кипіння.
02
Вилити з каструлі воду, остудити картоплю. Розрізати кожну картоплину на кружечки, товщиною в 1 см.
03
Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розжарити, викласти нарізану картоплю, додати за смаком сіль.
04
Обсмажити картоплю на сковороді протягом 3-6 хвилин, перевернути на іншу сторону картоплю, смажити ще 2-3 хвилини, не забувши посолити.
05
Додати в картоплю вершкове масло, присипати при необхідності сіллю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores