Соус із червоного вина до м'яса - Image

Соус із червоного вина до м'яса

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Соус з червоного вина, який подається до м'яса - один з найпопулярніших соусів в європейській кухні. Вино для цього соусу потрібно вибирати грунтовно. Найкраще підійдуть сухі вина з терпким, трав'янистим смаком: Мерло, Каберне, Каберене Савиньон. Якщо соус вийшов дуже кислим, в нього можна додати трохи цукру або фруктози. Але як варіант, можна спочатку взяти вино з більш пікантними, фруктовими нотками. Можна сміливо фантазувати і експериментувати, додаючи до класичного варіанту інші інгредієнти: гриби до обсмаженої цибулі, соєвий соус, бальзамічний оцет. Готується соус дуже швидко, за той час, поки готове м'ясо остигає.

Ingredients

Вино червоне сухе

500 мл.

Цибуля шалот

2 шт.

Вершкове масло

40 г.

Петрушка

1 пучок

Оливкова олія

1,5 ст. л.

Борошно пшеничне

1 ст. л.

Чорний мелений перець

за смаком

Cіль

за смаком

Вода

180 мл.

Preparation steps

01

Цибулю очистити від лушпиння та дрібно покришити.

02

Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити цибулю на дрібному вогні, помішуючи, до коричневого кольору.

03

Потім додати вино і 180 мл. води. Залишити кипіти хвилин 10.

04

Змішати вершкове масло і борошно, щоб вийшла паста. Потім поступово додати її на сковороду, перемішуючи.

05

Петрушку дрібно нарізати і додати її в соус. Добре перемішати.

06

Соус поперчити і посолити за смаком і можна ним заливати готове м'ясо.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Соус із червоного вина до м'яса – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua