
Соус із червоного вина до м'яса
Соус з червоного вина, який подається до м'яса - один з найпопулярніших соусів в європейській кухні. Вино для цього соусу потрібно вибирати грунтовно. Найкраще підійдуть сухі вина з терпким, трав'янистим смаком: Мерло, Каберне, Каберене Савиньон. Якщо соус вийшов дуже кислим, в нього можна додати трохи цукру або фруктози. Але як варіант, можна спочатку взяти вино з більш пікантними, фруктовими нотками. Можна сміливо фантазувати і експериментувати, додаючи до класичного варіанту інші інгредієнти: гриби до обсмаженої цибулі, соєвий соус, бальзамічний оцет. Готується соус дуже швидко, за той час, поки готове м'ясо остигає.
Ingredients
Вино червоне сухе
500 мл.
Цибуля шалот
2 шт.
Вершкове масло
40 г.
Петрушка
1 пучок
Оливкова олія
1,5 ст. л.
Борошно пшеничне
1 ст. л.
Чорний мелений перець
за смаком
Cіль
за смаком
Вода
180 мл.
Preparation steps
01
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно покришити.
02
Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити цибулю на дрібному вогні, помішуючи, до коричневого кольору.
03
Потім додати вино і 180 мл. води. Залишити кипіти хвилин 10.
04
Змішати вершкове масло і борошно, щоб вийшла паста. Потім поступово додати її на сковороду, перемішуючи.
05
Петрушку дрібно нарізати і додати її в соус. Добре перемішати.
06
Соус поперчити і посолити за смаком і можна ним заливати готове м'ясо.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores