
Полунично-вершковий бісквітний пиріг
Надзвичайний полуничний пиріг, наче казковий замок, принесе захоплення вам та вашим рідним. Кожен шедевр потребує свого часу - займіться цим витвором вже сьогодні і ви ні в якому випадку не пожалкуєте. Адже, як можна не насолоджуватись дивовижним смаком свіженьких вершків, які, ніби білосніжні хмаринки, ваблять своєю загадковістю. А використання фруктів у вигляді полуниці та апельсина надасть невибагливого аромату та поживної цінності цій страві. Ці плоди просто прикрасять десерт своїм букетом вітамінів та корисних речовин. Такий витвір мистецтва вдало доповнить щедре використання цукрової пудри. Тому не витрачайте часу на вибір десерту така смакота заворожить вас і ви будите готувати її знову і знову.
Ingredients
Борошно
150г
Кукурудзяне борошно
25г
Яйця
6шт
Цукор
175г
Розтоплене вершкове масло
75г
Подвійні вершки
300мл
Апельсин (сік та цедра)
1шт
Полуниця
225г
Цукрова пудра для посипання
10г
Preparation steps
01
Прогріти духовку до 180°С або (якщо духовка газова) до 4 відмітки. Змастити жиром та вистелити пергаментом дно (23 см.) розбірної глибокої форми для випікання або 2×23 см. мілкої форми. Просіяти разом пшеничне та кукурудзяне борошно.
02
Покласти до чаші цукор, додати яйця і збивати міксером до блідого кольору та густої сметаноподібної консистенції, щоб при піднятті вінчика на поверхні залишався слід.
03
Обережно домішати половину борошна за допомогою великої металевої ложки. Половину вершкового масла налити навколо чаші по краю і обережно змішати, добавляючи, решту борошна та масла.
04
Налити до підготованої форми (або 2 форм) і випікати 35-40 хвилин (або ж 25-30 хвилин для мілких форм), поки пиріг добре підніметься, набере золотавого кольору і почне відставати від стінок форми. Для охолодження викласти на решітку.
05
Збити вершки, цукор та апельсиновий сік за допомогою вінчика до утворення м’якої піни. Домішати апельсинову цедру. Відкласти 5 полуниць для прикрашання, решту ягід порізати скибочками.
06
Розділити пиріг на два коржі (або взяти два коржі, випечені в окремих формах), між ними викласти збиті вершки і порізану полуницю. Прикрасити верх відкладеною полуницею, посипати цукровою пудрою та подавати на стіл.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores