
Суп із сочевиці та грибів
Досить невибаглива на перший погляд сочевиця, виявляється, є одним з найдавніших продуктів харчування, відомих людству. Ще стародавні єгиптяни уміли випікати з неї хліб. Особливо ж вона "прижилася" в монастирській культурі, оскільки є прекрасною пісною їжею, що містить велику кількість білка. Ось ми якраз і пропонуємо вам приготувати цей пісний, але дуже ситний суп з сочевиці, який відмінно доповнює аромат сушених грибів. Готуватися він буде дуже просто - клопоту з сочевицею ніяких, тільки потрібно витримувати час приготування і уважно стежити, щоб вона не втратила форму, оскільки сочевиця досить швидко розварюється.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Metro Chef Green Lentil 500g
2/3 склянки
Borovychok Dried Porcini 100g
50 г
Packed Potatoes
3 шт.
Onion
1 шт.
Carrots
1 шт.
Garlic
3 зубчики (можна менше) за смаком
Pripravka Dried Parsley Spices 10g
за смаком
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
4 ст.л
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Allspice Peas
3-4 горошини
Preparation steps
01
Сушені гриби добре промийте, покладіть в миску, залийте окропом так, щоб він трохи покривав їх, і залиште набухати на 60 хвилин.
02
Потім вийміть гриби (воду, в якій вони замочувались, збережіть) і наріжте їх середніми шматочками. Викладіть гриби в каструлю.
03
У ту ж каструлю через марлю, складену в декілька шарів, процідіть воду, в якій замочувались гриби. Долийте води так, щоб вийшло близько 2 літрів.
04
Доведіть цю воду до кипіння і проваріть все близько 20 хвилин. Дістаньте гриби і відкладіть.
05
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
06
Сочевицю промийте, переберіть і всипте у грибний відвар. Туди ж додайте картоплю, все перемішайте.
07
Знову включіть вогонь, доведіть до кипіння бульйон, потім зменшіть вогонь до меншого і варіть все при слабкому кипінні близько 10 хвилин.
08
Тим часом цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці (її можна також нарізати соломкою або кружечками - за смаком). Часник дуже дрібно поріжте.
09
У сковороді розігрійте олію, всипте цибулю, посоліть і поперчіть і обсмажте 4-5 хвилин до м'якості.
10
Додайте до неї моркву і обсмажте все ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За хвилину до готовності моркви додайте до овочів подрібнений часник.
11
Коли овочі обсмажаться, всипте їх у каструлю з супом, намагаючись, щоб в бульйон потрапило якомога менше олії. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком, покладіть також кілька горошин духмяного перцю.
12
На олії, що залишилася у сковороді, обсмажте гриби, поки з них не випарується більша частина рідини. Коли гриби обсмажаться, викладіть їх у каструлю з супом. Знову включіть вогонь і проваріть суп ще близько 5 хвилин.
13
Зелень петрушки поріжте і додайте її до супу. Все добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)