
Суп із тріски з овочами по-норвезьки
Скандинавська кухня завжди славилася своєю різноманітністю рецептів приготування страв з риби і морепродуктів. Норвезькі кулінари досі готують рибу (тріску), яка підкорює своїм неповторним смаком і ароматом, за старовинними рецептами. Ця страва готується досить швидко і просто, і головне, що основні інгредієнти страви зберігають більшість мікроелементів і вітамінів. Тому цей рибний суп по-норвезьких дуже корисний. При відсутності рожевої тріски можна використовувати будь-яку іншу представницю тріскових. Це нове блюдо неодмінно порадує Ваших близьких і гостей своїм незвичайним смаком і ароматом.
Ingredients
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Морква
3 шт.
Зелень
1 пучок
Часник
3 шт.
Борошно пшеничне
1 ст. л.
Масло вершкове
30 г.
Помідори
200 г.
Тріска
1 кг.
Вино біле сухе
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Вершки
2 ст. л.
Перець білий мелений
за смаком
Preparation steps
01
Рибу промити, очистити, нарізати на шматки. Помістити рибу в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, варити 5 хвилин.
02
Помити цибулю і моркву, очистити, покласти в каструлю з рибою. Додати за смаком сіль. Варити протягом 30 хвилин.
03
Витягнути з каструлі цибулю і моркву, перекласти в чашу блендера, подрібнити в пюре, повернути в каструлю.
04
Розігріти сковороду, обсмажити борошно на вершковому маслі, додати також подрібнений часник. Додати борошняну суміш в суп, довести суп до кипіння.
05
У суп влити вино. Зняти шкірку з помідорів, нарізати кубиками, додати в суп. Додати за смаком сіль і перець, варити 7 хвилин.
06
Додати в суп вершки, зняти каструлю з вогню. Прикрасити подрібненою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores