
Тарталетки з ромовими вишнями
Тарталетки - це досить універсальні формочки з тіста. Адже начинка може бути як солодкою, так і, наприклад, м'ясною або грибною. Наш рецепт смачних тарталеток з вишнею повинен вас зацікавити. Вишня завжди надає десерту особливу солодкість. Але при цьому вона все ж робить десерт дуже смачним. А ромова вишня - це ще більш незвичайний смак. Легкий смак рому додасть десерту вишуканість і незвичність. Такі тарталетки зацікавлять кожного вашого гостя. Ви легко приготуєте їх до будь-якого свята завдяки тому, що часу на приготування ця страва займає не так багато. А її красивий вигляд зверне на себе увагу всіх.
Ingredients
Пшеничне борошно
200 г.
Цукор
120 г.
Масло вершкове
125 г.
Лимон
1 шт.
Яйця
2 шт.
Молоко
1 ст. л.
Мигдаль
20 г.
Вишня
500 г.
Крохмаль
10 г.
Ром
50 мл.
Ванілін
5 г.
Preparation steps
01
Масло (дуже холодне) перетерти в крихту з цукром, додати цедру і мелений мигдаль. Просіяти борошно, додати яйця і продовжувати перетирати тісто руками. Повинна вийти консистенція, схожа на мелені сухарі.
02
1/4 крихти відкласти, в решту влити молоко (дуже холодне) і замісити тісто. Довго не вимішувати, інакше може пропасти розсипчастість. Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати на годину в холодильник.
03
Поки тісто відпочиває в холодильнику, підготувати вишню. Відокремити від кісточок і засипати цукром, ваніллю і залити ромом. Нехай настоюється близько 20 хв.
04
Вишню викласти в каструлю, додати крохмаль і готувати хвилин 10-15 на невеликому вогні до загустіння.
05
Коли тісто підійшло – розкачати товщиною 1 см. і викласти у форми для тарталеток, наколоти виделкою. І ще раз прибрати, тепер уже в морозилку, хв. на 15.
06
Духовку розігріти до 180°C градусів, дістати тарталетки і наповнити вишнями, зверху присипати залишками крихт.
07
Із залишків тіста можна зробити слайси (смужечки зверху) і викласти їх на тарталетки у формі сітки, змастивши збитим яйцем. Випікати при 180°C 20 хв.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores