Чайний грог - Image

Чайний грог

Number of servings: 6Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.

Ingredients

Чай

400 мл.

Ром

100 мл.

Цукор

2 ст. л.

Лимон

0,5 шт.

Кориця

1 паличка

Духмяний перець

5 горошин

Бадьян

2 зірочки

Гвоздика

5 бутонів

Preparation steps

01

Лимон нарізати кружечками.

02

Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.

03

Додати цукор.

04

Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.

05

Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Чайний грог – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua