
Чайний грог
Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.
Ingredients
Чай
400 мл.
Ром
100 мл.
Цукор
2 ст. л.
Лимон
0,5 шт.
Кориця
1 паличка
Духмяний перець
5 горошин
Бадьян
2 зірочки
Гвоздика
5 бутонів
Preparation steps
01
Лимон нарізати кружечками.
02
Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.
03
Додати цукор.
04
Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.
05
Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores