
Тосканський пиріг із цукіні
Scarpaccia або тосканський пиріг із цукіні – вид італійської несолодкої випічки, історія появи якої почалася в провінції сонячної Тоскани Лукка. Тісто для скарпаччі має бути без грудочок, по консистенції не дуже рідким, але й не густим. Висота форми для випікання повинна бути один-два сантиметри, тому пиріг виходить тонким. Рекомендується готувати страву на нижній полиці духовки, так нижня частина пирога приготується швидше верхньої. Випікати до рум'яної скоринки. Після приготування зверху можна присипати за смаком крупною морською сіллю. Готова випічка дуже схожа на італійську піцу. Смачно і просто.
Ingredients
Цукіні
350 г.
Борошно пшеничне
6 ст. л.
Молоко
100 мл.
Часник
1 шт.
Олія оливкова
1 ст. л.
Сир пармезан
60 г.
Цибуля біла
1 шт.
Сіль
за смаком
Яйце куряче
3 шт.
Preparation steps
01
Цукіні нарізати на кружечки. Борошно і яйця змішати в мисці, перемішати. Молоко розбавити водою до 180 мл., влити суміш у борошно з яйцем.
02
Ретельно перемішати масу, до однорідної консистенції.
03
Цибулю і часник подрібнити. Додати їх в тісто, після додати також в тісто цукіні. Додати сіль і перець за смаком.
04
Додати в тісто натертий сир, перемішати. Змастити форму для випікання маслом, вилити тісто.
05
Розігріти духовку до 200°C, випікати протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг змастити оливковою олією.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores