
Курятина табака
Вас теж завжди трохи спантеличувало, чому страва називається "курятина табака", хоча ніякого тютюну і навіть натяку на нього серед інгредієнтів немає? Виявляється, насправді тютюн там дійсно не при чому, а страву названо так за співзвучністю. Правильніше, грузинською -"тапака", саме так на батьківщині цієї страви називають спеціальну сковороду з вантажем, в якій засмажують курочку. До речі, вважається, що це один з найбільш вдалих способів її приготування - м'ясо добре прожарюється і насичується ароматами спецій. Давайте перевіримо!
Ingredients
Ціла курка (невелика)
500-600 г
Часник (за бажанням)
10 г
Мелений чорний перець
3г
Сіль
10 г
Рослинна олія
4 ст.л
Preparation steps
01
Курку розріжте по грудях, розкладіть пластом, видаліть зайвий жир і кінці крил.
02
Накрийте тушку харчовою плівкою і відбийте з одного боку, потім переверніть, накрийте і відбийте з іншого, щоб курка стала плоскою.
03
Змастіть з двох сторін рослинною олією (частину олії залиште для смаження).
04
Посипте курку сіллю і чорним перцем з обох сторін (за бажанням можна також приправити дрібно нарізаним часником), розітріть і залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.
05
У сковороді розігрійте олію, викладіть курку.
06
На курку покладіть кришку меншого розміру, ніж сковорода, зверху помістіть вантаж, щоб він добре придавив тушку (можна, наприклад, використовувати каструлю з водою). Прожарте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин.
07
Переверніть курку на інший бік і продовжуйте смажити до готовності (теж близько 15-20 хвилин).
08
Як варіант, часник можна подати окремо в соуснику, розтерши його з сіллю і злегка розбавивши бульйоном.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores