Курятина табака - Image

Курятина табака

Number of servings: 1Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Вас теж завжди трохи спантеличувало, чому страва називається "курятина табака", хоча ніякого тютюну і навіть натяку на нього серед інгредієнтів немає? Виявляється, насправді тютюн там дійсно не при чому, а страву названо так за співзвучністю. Правильніше, грузинською -"тапака", саме так на батьківщині цієї страви називають спеціальну сковороду з вантажем, в якій засмажують курочку. До речі, вважається, що це один з найбільш вдалих способів її приготування - м'ясо добре прожарюється і насичується ароматами спецій. Давайте перевіримо!

Ingredients

Ціла курка (невелика)

500-600 г

Часник (за бажанням)

10 г

Мелений чорний перець

Сіль

10 г

Рослинна олія

4 ст.л

Preparation steps

01

Курку розріжте по грудях, розкладіть пластом, видаліть зайвий жир і кінці крил.

02

Накрийте тушку харчовою плівкою і відбийте з одного боку, потім переверніть, накрийте і відбийте з іншого, щоб курка стала плоскою.

03

Змастіть з двох сторін рослинною олією (частину олії залиште для смаження).

04

Посипте курку сіллю і чорним перцем з обох сторін (за бажанням можна також приправити дрібно нарізаним часником), розітріть і залиште маринуватися приблизно на 10 хвилин.

05

У сковороді розігрійте олію, викладіть курку.

06

На курку покладіть кришку меншого розміру, ніж сковорода, зверху помістіть вантаж, щоб він добре придавив тушку (можна, наприклад, використовувати каструлю з водою). Прожарте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин.

07

Переверніть курку на інший бік і продовжуйте смажити до готовності (теж близько 15-20 хвилин).

08

Як варіант, часник можна подати окремо в соуснику, розтерши його з сіллю і злегка розбавивши бульйоном.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курятина табака – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua