Тушкована курка з селерою і кабачками - Image

Тушкована курка з селерою і кабачками

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Соковита, апетитна курочка, тушкована з овочами – прекрасний варіант сімейного обіду або вечері. Молоді кабачки, що запікаються в духовці, рясно виділяють сік. Враховуйте це при приготуванні страви. Якщо рідини занадто багато, необхідно періодично її зливати, інакше інгредієнти вийдуть вареними. Важливо частіше перевіряти страву в духовці, щоб не допустити пересушування курочки. До всього арсеналу овочів можна додати солодкий болгарський перець, моркву і дрібно нарізаний часник, а потім побризкати невеликою кількістю білого вина. Це урізноманітнює смакову палітру Вашої страви.

Ingredients

Кабачки

2 шт.

Курка

1 шт.

Селера

5 стебел

Лимони

1 шт.

Помідори

3 шт.

Олія соняшникова

5 ст. л.

Кріп

1 пучок

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Курку нарізати середніми шматками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із олією, викласти шматки м'яса на сковороду, обсмажити до золотистого кольору.

02

Нарізати кубиками лимони, селеру та кабачки. Помідори нарізати кружечками. Кріп ретельно промити під холодною водою і подрібнити.

03

Змастити форму для випікання олією, викласти в неї підсмажену курку, зверху викласти на курку овочі, покласти зверху помідори і присипати кропом. Скропити олією.

04

Поставити форму в духовку на 1 годину, при цьому температура повинна бути 250°C. Витягнути з духовки форму, перемішати м'ясо з овочами, так щоб курка опинилася зверху овочів. Поставити в духовку ще на 15 хвилин, до появи рум'янцю на м'ясі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Тушкована курка з селерою і кабачками – a step-by-step recipe with photos http://Zakaz.ua