
Яблучні млинці з лимонною цедрою
Традиційно млинці готують на Масляну - свято, пов'язане з проводами зими. Але це не означає, що господині не готують млинці протягом року. У кожної досвідченої господині є свій перевірений рецепт приготування млинців. Запропонований варіант, без сумніву, візьмуть на замітку ті господині, які хочуть внести різноманітність у цю звичну, як здається багатьом, страву. Особливість цих млинців в додаванні в тісто яблучного пюре. Дуже цікавий прийом, чи не так? І зверніть увагу ще на одну деталь: в млинцеве тісто додають лимонну цедру і корицю. До столу яблучні млинці подають гарячими з варенням, джемом або медом.
Ingredients
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
200 г.
Цукор
1 ст. л.
Масло вершкове
1,5 ч. л.
Розпушувач
1,5 ч. л.
Сіль
0,5 ч. л.
Цедра лимонна
0,25 ч. л.
Кориця мелена
0,25 ч. л.
Ваніль
0,25 ч. л.
Олія рослинна
за смаком
Яблука
за смаком
Preparation steps
01
Просіяти борошно в миску, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, цедру, корицю з ваніллю. Перемішати.
02
Яблука промити, очистити від насіння, нарізати шматками, покласти в блендер, подрібнити в пюре. Додати яблучне пюре в тісто. Перемішати.
03
Білки відокремити від жовтків. Перелити жовтки в миску, додати до них розтоплене вершкове масло. Окремо збити білки. Після чого змішати жовткову і білкову суміші і додати в тісто.
04
Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити млинці до рум'яної скоринки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores