
Запіканка з рисом, яблуками та родзинками
Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - страва, яка сподобається і дітям, і дорослим. Основою цієї запіканки є рис, зварений у молоці. Фруктово-овочеві інгредієнти - яблука та морква, а також додаються родзинки. Щоб запіканка тримала форму і була пишною, в неї додаються яйця: білки, збиті в піну, і жовтки, розтерті з цукром. Готову запіканку потрібно остудити і розрізати на порції. Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - цілком самостійна страва, легка, але досить ситна.
Ingredients
Молоко
500 мл.
Рис
200 г.
Вершкове масло
100 г.
Яйця
3 шт.
Цукор
100 г.
Морква
200 г.
Яблука
300 г.
Родзинки
100 г.
Preparation steps
01
Молоко довести до кипіння.
02
У кипляче молоко засипати рис. Варити на середньому вогні 25 хвилин.
03
Рис прибрати з вогню. У гарячий рис додати масло, перемішати.
04
Натерти моркву на середній тертці.
05
Яблука нарізати кубиками.
06
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.
07
Жовтки додати в рис, перемішати.
08
У масу також додати яблука, моркву і родзинки.
09
Білки збити в піну.
10
Додати білки в рисову суміш, акуратно перемішати.
11
Форму застелити папером для випічки. Поставити масу в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores