
Англійські булочки Hot Cross Buns
Усім нам знайома пасхальна випічка ще з дитинства, з красивими різнокольоровими посипками, ароматним запахом, і неперевершеним смаком. Виявляється, в усіх країнах існують свої унікальні види святкової здоби, що значно відрізняються від звичних пасок. Пропонуємо спробувати чудову англійську страву Hot Cross Buns. Хрестові булочки прийнято подавати в неділю до чаю, ще запікати баранчика з овочами, фарбувати яйця. Булочки з хрестом на боці пережили вікову історію: суворі заборони в період Відродження Англії, участь тільки в релігійних фестивалях в епоху Єлизавети I, указ Клерка (заборонявся продаж булочок Хреста). Пасхальна їжа залишається до цього дня найпопулярнішою у англійців. Познайомтеся і ви з історичними пряними булочками!
Інгредієнти
Борошно
350 г.
Яйце
1 шт.
Молоко
230 мл.
Дріжджі сухі
4 г.
Вершкове масло
50 г.
Цукор
70 г.
Родзинки
80 г.
Цукати, цедра
за смаком
Сіль
щіпка
Спеції
за смаком
Вода
3 ст. л.
Етапи приготування
01
У невеликій посудині змішати борошно (300 г), цукор (40 г), дріжджі, спеції, родзинки, цукати, цедру і сіль. Перемішати. Далі в каструлю влити молоко, додати вершкове масло (50 г). Нагріти, до повного розчинення масла.
02
У молочно-вершкову суміш вбити яйце, при цьому збиваючи її вінчиком. Перейти до готування тіста. Зробити поглиблення у борошняній гірці, влити туди молоко. Вимісити тісто. Зайнятися підготовкою форм для випічки:змастити трохи маслом.
03
Вкласти тісто у форму і поставити в тепле місце на 60 хвилин. Змащеними в олії руками сформувати з тіста булочки. Потім укласти їх в заздалегідь змащену маслом форму, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце ще на 40 хвилин.
04
Потім приготувати ще тісто для формування хреста на булочці: розвести борошно водою (3 ст. л.) до отримання однорідної кашки. Наповнити тістом кондитерський шприц і зробити на булочках хрест.
05
Нагріти духовку до 220ºС помістити булочки. Готувати 10 хвилин. Після, зменшити температуру до 200ºС. Випікати ще 10 хв. до утворення золотистого кольору. Для глазурі: в сотейник налити воду (або молоко 4 ст. л.),, довести до кипіння, додати цукор (2 ст. л.) і варити близько 2-х хвилин на меленькому вогні.
06
Змастити тільки-но випечені булочки глазур'ю. Остудити на решітці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів