Англійські булочки Hot Cross Buns - Image

Англійські булочки Hot Cross Buns

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Усім нам знайома пасхальна випічка ще з дитинства, з красивими різнокольоровими посипками, ароматним запахом, і неперевершеним смаком. Виявляється, в усіх країнах існують свої унікальні види святкової здоби, що значно відрізняються від звичних пасок. Пропонуємо спробувати чудову англійську страву Hot Cross Buns. Хрестові булочки прийнято подавати в неділю до чаю, ще запікати баранчика з овочами, фарбувати яйця. Булочки з хрестом на боці пережили вікову історію: суворі заборони в період Відродження Англії, участь тільки в релігійних фестивалях в епоху Єлизавети I, указ Клерка (заборонявся продаж булочок Хреста). Пасхальна їжа залишається до цього дня найпопулярнішою у англійців. Познайомтеся і ви з історичними пряними булочками!

Інгредієнти

Борошно

350 г.

Яйце

1 шт.

Молоко

230 мл.

Дріжджі сухі

4 г.

Вершкове масло

50 г.

Цукор

70 г.

Родзинки

80 г.

Цукати, цедра

за смаком

Сіль

щіпка

Спеції

за смаком

Вода

3 ст. л.

Етапи приготування

01

У невеликій посудині змішати борошно (300 г), цукор (40 г), дріжджі, спеції, родзинки, цукати, цедру і сіль. Перемішати. Далі в каструлю влити молоко, додати вершкове масло (50 г). Нагріти, до повного розчинення масла.

02

У молочно-вершкову суміш вбити яйце, при цьому збиваючи її вінчиком. Перейти до готування тіста. Зробити поглиблення у борошняній гірці, влити туди молоко. Вимісити тісто. Зайнятися підготовкою форм для випічки:змастити трохи маслом.

03

Вкласти тісто у форму і поставити в тепле місце на 60 хвилин. Змащеними в олії руками сформувати з  тіста булочки. Потім укласти їх в заздалегідь змащену маслом форму, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце ще на 40 хвилин.

04

Потім приготувати ще тісто для формування хреста на булочці: розвести борошно водою (3 ст. л.) до отримання однорідної кашки. Наповнити тістом кондитерський шприц і зробити на булочках хрест.

05

Нагріти духовку до 220ºС помістити булочки. Готувати 10 хвилин. Після, зменшити температуру до 200ºС. Випікати ще 10 хв. до утворення золотистого кольору. Для глазурі: в сотейник налити воду  (або молоко 4 ст. л.),, довести до кипіння, додати цукор  (2 ст. л.) і варити близько 2-х хвилин на меленькому вогні.

06

Змастити тільки-но випечені булочки глазур'ю. Остудити на решітці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Англійські булочки Hot Cross Buns – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua