.png)
Бабусин сирник рецепт
1
Бабусин сирник - це класичний смак, знайомий нам з дитинства. Його ніжна текстура є результатом вдалого поєднання кефіру та розпушувача, які додають легкість і повітряність. Багато сиру робить цей десерт особливо ситним і поживним, додаючи нотки осіннього затишку.
Варіації
Можна додати родзинки або курагу для нових смакових відтінків. Замість кефіру спробуйте використати ряжанку, яка підкреслить ніжний смак сирника. Подавати можна з медом або вашим улюбленим варенням для різноманіття.
Секрети ніжності та смаку
Головне - не перемішувати тісто занадто довго, щоб зберегти його легкість. Використовуйте інгредієнти кімнатної температури, щоб сирник рівномірно пропікся.
Поради щодо інгредієнтів
Домашній або творожний сир найкраще підходять для цього рецепту, а кефір має бути свіжим. Вершкове масло попередньо розтопіть і дайте охолонути.
Дрібні кулінарні нюанси
Смажте на помірному вогні, щоб сирники встигли приготуватися всередині й не пригоріли ззовні. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою - якщо вона виходить чистою, сирники готові.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно Хуторок Домашній пшеничне 1кг
280 г
Кефір Селянський 2,5% 950г
240 мл
Сир кисломолочний Простонаше 5% 300г
400 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
60 г
Амоній Dr.Oetker розпушувач для випічки 7г
2 ч. л.
Сода Ямуна харчова 300г
0.5 ч. л.
Сіль Наш Агро Млин кухонна 1кг
0.5 ч. л.
Етапи приготування
01
Підготовка інгредієнтів - Розтопити вершкове масло і дати охолонути. Сир розм'яти виделкою до однорідності. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Масло стало рідким, сир без грудочок.
02
Змішування рідких інгредієнтів - У миску влити кефір, додати розтоплене масло і збити з сиром до однорідної маси. ⏱ 3 хв. Орієнтир: Маса стала гладкою без грудочок.
03
Додавання сухих інгредієнтів - Просіяти борошно з розпушувачем і содою, додати сіль. Поступово вмішати у сирну масу. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Тісто стало однорідним, без грудочок борошна.
04
Формування і смаження - Розігріти сковороду з олією. Викладати тісто ложкою і смажити з обох боків до рум'яності. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Сирники золотисті з обох боків, пружні при натисканні.
05
Подача - Викласти готові сирники на тарілку, подавати теплими. ⏱ 2 хв. Орієнтир: Сирники злегка охололи але ще теплі.
06
Порада: Для найкращого смаку подавайте сирники зі сметаною, медом або улюбленим варенням. Зберігати можна у холодильнику до 3 днів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)








 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)