 (1) (1).png)
new
Борщ пісний без м’яса
1
Пісний борщ без м'яса — це українська класика, яка зберігає свою традиційну глибину смаку навіть без м’ясних інгредієнтів. Основу страви формує буряк, що додає природну кислоту та насичений смак, створюючи глибокий аромат. Тушковані овочі формують багатошарову основу, занурюючи кожну ложку на кухню наших предків.
Варіації
На Поділлі додають квасолю, що надає борщу насиченого білка. На Полтавщині для більшої ситності супляють галушками. На Півдні застосовується заправка борошном або крохмалем для густоти. Можна додавати гриби для особливої глибини смаку або буряково-хлібний квас для насичення.
Секрети ніжності та смаку
Обсмажте буряк на малому вогні до повної м'якості без підгоряння. Тушкуйте овочі без кришки для концентрації смаку. Нарізайте картоплю однакового розміру для рівномірного варіння. Варіть капусту мінімум 12-15 хвилин для оптимальної м'якості.
Поради щодо інгредієнтів
Використовуйте середній буряк, молодий для більшої ніжності. Всі овочі мають бути свіжими та без ушкоджень. Обирайте рослинну олію без сильного запаху. Часник додавайте наприкінці для збереження аромату.
Дрібні кулінарні нюанси
Борщ смачніший наступного дня, коли смаки поєднуються. Подавати гарячим. Додавати сметану та зелень безпосередньо перед подачею. Зберігати в холодильнику до 5 днів, а в морозильнику до 3 місяців.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Буряк
3 шт
Морква
2 шт
Цибуля
1 шт
Картопля біла
4 шт
Капуста
300 г
Помідори Green Agro рожеві 650г
2 шт
Часник
3 зубчика
Петрушка пучок 50г
0.5 пучок
Кріп 70г
0.5 пучок
Лавровий лист
2 шт
Перець Мрія чорний горошком 20г
8 шт
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
3 ст. л
Сіль Морячка морська йодована 450г
5 г
Етапи приготування
01
Обсмажте буряк, цибулю та моркву до м'якості, потім додайте тушковані помідори.
02
Доведіть до кипіння з картоплею, лавровим листом і перцем горошком.
03
Додайте капусту та варіть до готовності овочів.
04
Наприкінці додайте часник, петрушку та кріп, посоліть за смаком і подавайте гарячим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів













 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)