Збитень суздальський безалкогольний - Image

Збитень суздальський безалкогольний

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Не всі знають значення слова "збитень". А між іншим, збитень - це старовинний східно-слов'янський напій з води, меду і прянощів, до числа яких за старих часів нерідко входили лікувальні трав'яні збори. Існує думка, що збитень бере свою назву від дієслова «збивати». Перша згадка про збитень як про напій, широко уживаний слов'янами, відноситься до літописних джерел дванадцятого століття. До появи в Росії чаю збитень, мабуть, був єдиним гарячим напоєм русів. Його готували в самоварах. Сьогодні ми вам пропонуємо зануритися в побут того староруського часу і приготувати збитень суздальський безалкогольний власноруч.

Інгредієнти

Мед

4 ст. л.

Кориця

15 г.

Гводика

15 г.

Кардамон

15 г.

Імбир

15 г.

Лавровий лист

15 г.

Вода

1 л.

Етапи приготування

01

У каструлю з кип'яченою водою додати мед.

02

Суміш поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 20 хвилин, додати прянощі, варити 5 хвилин.

03

Готовий напій процідити, розлити по склянках.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв