
Суп із сочевиці з беконом
Незважаючи на скромний набір інгредієнтів, суп виходить дуже апетитним, ситним і наваристим. Якщо Ви ніколи не готували сочевицю – обов'язково спробуйте. На відміну від свого найближчого «родича» гороху, вона не примхлива: сочевицю зовсім не потрібно попередньо довго замочувати, і вариться вона набагато швидше. Після варіння зернятка повинні залишатися цілісними, але м'якими. Не сумнівайтеся, Вам і Вашим рідним сподобається густий, насичений кремовий смак цього супу з легкою горіховою ноткою і ароматом копченостей, що збуджує апетит. І не забудьте безпосередньо перед подачею (щоб вони не розмокнули) всипати жменьку ароматних хрустких сухариків і при бажанні посипати свіжою зеленню.
Інгредієнти
Сочевиця (помаранчева або зелена)
200 г
Бекон або грудинка
200 г
Цибуля
200 г
Білий батон
половина
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Рослинна олія для підсмажування
2 ст.л
Етапи приготування
01
У каструлю налийте 2 л води і доведіть до кипіння.
02
Сочевицю як слід промийте.
03
Як тільки вода закипить, всипте сочевицю, зменшіть вогонь і відваріть її до готовності (сочевиця не повинна розваритися і втратити форму, а лише стати м'якше) - це займе приблизно 10-15 хвилин. Коли сочевиця звариться, зніміть каструлю з вогню.
04
Тим часом цибулю дрібно наріжте.
05
Бекон або грудинку наріжте невеликими смужками.
06
У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ньому цибулю до м'якості. Потім додайте бекон або грудинку і добре обсмажте все разом.
07
Потім додайте цибулю з беконом в каструлю з сочевицею, при цьому залишивши трохи олії, в якому вони смажилися, на сковороді. Посоліть і поперчіть за смаком, ще раз доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину і зніміть з вогню.
08
Батон наріжте невеликими акуратними кубиками і підсмажте їх до золотистого кольору на сковороді, в якій смажився бекон з цибулею.
09
Готовий суп розлийте по тарілках, в кожну всипте сухарики.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів